Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Lada серед лідерів: авторинок РФ за три квартали впав на 60%

Серед лідерів російського авторинку – їхня вітчизняна Lada

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Авторинок РФ за три квартали значно впав

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

За підсумками трьох кварталів та вересня 2022 року, авторинок Росії падає майже на 60%. При цьому серед лідерів – єдина бюджетна пропозиція Lada, також російські ГАЗ та УАЗ та китайські кросовери.

Про це пише Комерсант з посиланням на дані Асоціації європейського бізнесу.

Так, зазначається, що більшість іноземних брендів не поповнюють склади.

У вересні 2022 року продажі легкових та легких комерційних автомобілів у РФ впали на 59,6% – до 46,7 тис. штук. Водночас ці дані не враховують звіти BMW, Mercedes-Benz, Chery та її марку Exeed, адже вони звітують лише щоквартально.

Загалом, за дев'ять місяців продажі скоротилися на 59,8% – до 506,7 тис. штук.

"Лідером ринку залишається АвтоВАЗ: продажі автомобілів під брендом Lada у вересні навіть показали зростання на 20%, до 20,6 тис штук. При цьому Lada Granta – фактично єдина пропозиція в сегменті бюджетних масових автомобілів в РФ. Тільки на цю модель за місяць прийшлося 13,4 тис машин. У плюсі, крім російського бренду, опинилась реалізація китайського Changan зростання на 74% до 789 штук. Китайський Haval показав незначне падіння продажів на 2%, до 3,4 тис машин", – йдеться у статті.

Хто став лідером з автовиробництва за пів року

У I півріччі 2022 року світовий автопром виготовив 39,3 млн одиниць автотранспорту.

Так, відносно аналогічного періоду минулого року, обсяги глобального автовиробництва зменшились на 3%, а від допандемійного показника (І півріччя 2019 року) відставання становить 15%.

Найбільша частка в світовому автовиробництві належить легковим авто. За шість місяців цього року виготовили 27 832 241 легковиків (-1% до аналогічного періоду минулого року).

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.