Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Дорого чи ще дорожче: що буде з цінами на пальне в грудні

Чому наприкінці листопада на ринку пального похитнулась стабільність та зросли ціни, та чого чекати в останньому місяці непростого року

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

У листопаді ціни на нафту почали падати, але цього не відчули українці

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

На ринок пального впливає три основні чинники: долар, котирування та внутрішній попит. Курс валют залишається стабільним, нафта в листопаді стала дешевшати, а отже все це мало б вказувати на те, що пальне не мало б дорожчати. Однак що сталося з попитом на пальне в Україні та чи дійсно це потужний аргумент для підвищення цін у грудні зокрема?

Сайт Pro Гроші розповідає, що відбувалося з ринком пального у листопаді, і чого всім слід чекати від цін до кінця цього року.

Що було в листопаді


Загалом стеля цін з'явилася ще наприкінці травня, коли державне регулювання скасували. Тоді АЗС виставили певний рівень вартості, який був достатнім навіть для ситуації, коли восени повернули акциз, і її підіймати не довелось. Також ціни для споживачів були такими, що навіть зміни на зовнішньому ринку, коли дорожчала нафта, не позначилися на них.

Протягом листопада особливих змін не відбувалось, лише поступово дорожчав автогаз і трохи скакала вартість А-92 бензину. Однак у 20 числах місяця все змінилось.

Як змінювались ціни на пальне у листопаді
Фото: скриншот з порталу AUTO.RIA

Як пояснив нам редактор і аналітик "НафтоРинку" Олександр Сіренко, попит на пальне в Україні дійсно зріс через проблеми із відключенням електроенергії. Так, збільшення споживання виникло через генератори, які почали масово купувати українці, щоб забезпечити себе світлом. Однак це чинник не настільки потужний, на його думку, щоб змусити АЗС підняти ціни.

Я не готовий сказати, що цей попит зріс так суттєво, що потрібно було підвищувати ціни. Бо в нас ринок працює у профіциті і по бензину, і по дизельному пальному. Залишків у трейдерів і у кінцевих споживачів достатньо для того, щоб ринок нормально функціонував і витримав те збільшення попиту, яке зараз сталося через блекаути.
Олександр Сіренко

Олександр Сіренко

Головний редактор, аналітик "НафтоРинку"

Крім того, у листопаді закінчився аграрний сезон, а це значно розвантажило ринок, оскільки аграрії є одними з великих споживачів дизельного пального в осінній період. Тому, за словами Сіренка, подорожчання на заправках наприкінці листопада не є виправданим, і контроль за цим поки, на жаль, не ведеться.

Чого чекати у грудні


Експерт каже, що обережний прогноз такий: у грудні вдасться зберегти поточні ціни. Основна причина в тому, що зовнішній ринок падає, і це мають відчувати й українські споживачі.

Нафта останні два тижні коштує нижче 100 доларів за барель. А в останній тиждень – ще й нижче 90 доларів. Відповідно, якщо на початку листопада в Європі дизель коштував 1 150 доларів за тонну, то ось зараз він коштує 850-900 доларів за тонну. Це суттєве зниження котирувань, і відповідно, має бути зниження цін, – пояснив аналітик.

Але не варто відкидати фактор блекауту. Власне Сіренко зауважив, що навіть коли всі увімкнуть у грудні генератори, то це відобразиться на цінах, але лише на гуртовому ринку. На ціни на АЗС це не має вплинути. Але питання ще й у тому, що ми можемо не встигати задовольняти потреби споживачів і на ринку утвориться певне напруження.

Я не кажу про дефіцит. А про підвищений попит, який не всі будуть в змозі задовільнити. Скажімо, по скрапленому газу така історія: не можна сказати, що дефіцит, але, як каже один трейдер, зараз вийди на ринок і спитай, у кого купити 500 тонн, ти не знайдеш, бо все розписано. От така особлива робота ринку зараз, – зазначив Сіренко.

Загалом експерти вже давно пояснюють, що дефіцит пального Україні зараз не загрожує, як це було восени. Бо продукцію не зберігають масово в одному місці, а вона меншими партіями постійно привозиться з Європи. Тому усіх постачальників, які у постійному русі імпортують пальне, росіяни зупинити не зможуть, і бензинова криза у тому ж вигляді навряд повториться.

ВВП України скоротиться більше, ніж очікувалось


Раніше сайт Pro Гроші писав, що на цей рік інвестиційна компанія Dragon Capital погіршила прогноз скорочення реального ВВП України на 2 процентних пункти. Тепер, згідно з оновленням, скоротитися показник має на 32%.

А от на наступний рік прогноз будували на основі припущення, що Сили оборони України поступово звільнятимуть окуповані росіянами території й вже до осені 2023 року гаряча фаза війни завершиться. Читайте, що прогнозує Dragon Capital щодо ВВП України на наступний рік.

Дізнавайтесь також, що буде з курсом долара до кінця листопада та у грудні, та що наприкінці цього року зміниться на ринку нерухомості.

Більше про економічні прогнози читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.