Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціни на пальне "полізуть" вгору? До яких змін готуватися водіям в березні

На підконтрольній території України можна придбати будь-який вид пального

Фото: pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Проблем з пальним в Україні немає

Фото: pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні бензин та дизель дешевіють ледь не щодня. Наш ринок пального має чималі запаси. Однак українців цікавить питання про те, чи збережеться тенденція на здешевіння в березні.

Про це сайту Pro Гроші розповів аналітик консалтингової компанії "НАФТОРИНОК" Олександр Сіренко.

Усі очікували, що в лютому ціни на пальне стануть вищими через санкції. Вони передбачали заборону обігу російських нафтопродуктів у Європі.

Однак наразі українські сховища заповнені різними видами пального. А ціни у Європі навіть трохи впали. Саме тому бензин та дизель стали дешевшими. Ця тенденція збережеться і в березні.

У першій половині лютого постачання пального були чималі, а от попит на нього був не таким великим. Тому ми в березень заходимо із залишками. Дорожчати бензин чи дизель не будуть. Немає на це причин, – говорить аналітик консалтингової компанії "НАФТОРИНОК" Олександр Сіренко.

Експерт додає, що в березні вартість дизелю може знизитися. Він стане дешевше на 4 гривні. А от бензин може знизитися в ціні на 3 гривні.

Скільки коштує пальне 27 лютого

Раніше ми вже розповідали, що наразі середня роздрібна ціна бензину А-95 становить 47,63 гривні за літр (0,00 гривень), на дизельне пальне — 50,30 гривні за літр (-0,09 гривні), на автогаз — 24,17 гривні за літр (-0,04 гривні).

Наприклад, у січні 2023 року ціни на пальне в Україні впали на 4 або навіть на 5 гривень за літр дизеля чи бензину. Однак у другій половині лютого тенденція до здешевлення ресурсу збереглась. Тому наразі українським водіям можна не перейматися стосовно здорожчання.

Також зверніть увагу, якщо ви живете на підконтрольній території України, то можете придбати будь-який бензин, а також дизель чи автогаз. З цим проблем немає і не буде найближчим часом.

Проте зовсім інша ситуація на сьогодні в тимчасово окупованих населених пунктах. Наприклад, у Луганській, Донецькій та Херсонській областях люди не завжди можуть знайти бензин А-95 преміум та А-92. Детальніше читайте тут.

Як підготувати автомобіль до весни

Раніше ми вже розповідали, що весна — саме той період, коли машину необхідно перевірити, адже вона піддавалася чималим навантаженням в холодну пору року. І розпочати треба з генерального прибирання.

Найбільше взимку страждає кузов автомобіля. Однак наслідки впливу вологи й реагентів проявляються якраз навесні. Детальніше про інші етапи підготовки машини ви можете прочитати у нашому матеріалі.

Також дізнавайтеся, які авто можна купити в Україні за 200 000 гривень. Крім того, ми писали, скільки наразі коштує Tesla в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.