Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Це має перевірити кожен водій – як підготувати автомобіль до весни

Потрібно провести ряд заходів, аби бути впевненим, що ваше авто готове до потепління

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Автомобіль має пройти ретельну перевірку

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Весна — саме той період, коли машину необхідно перевірити, адже вона піддавалася чималим навантаженням в холодну пору року. Треба не лише замінити гуму, а перевірити також акумулятор, двигун та підвіску. Однак і на цьому зупинятися не варто.

Про це пише avtoblog.

Більшість водії вважають, що з настанням весни можна забути про щітки двірників, які постійно примерзають до лобового скла, буксування коліс в снігу та багато іншого. І це дійсно так, однак треба правильно підготувати машину до експлуатації в весняний період. Якщо ви цього не зробите, то наслідки зимової їзди можуть виявитися непередбачуваними.

Зробіть генеральне прибирання

Найбільше взимку страждає кузов автомобіля. Однак наслідки впливу вологи й реагентів проявляються якраз навесні. Саме в цей період забиті брудом і сіллю подряпини на кузові починають іржавіти.

Тому, коли сходить сніг і відступають морози, ретельно вимийте машину. Всі пошкодження лакофарбового покриття обробіть антикорозійними засобами, а також, при необхідності, підфарбуйте сколи та тріщини.

Не забувайте про акумулятор

Більшість водіїв не віддають належну увагу акумулятору. Вони вважають, якщо взимку не було проблем, то весною буде так само, але це не так. Акумулятор протягом зими відчуває великі навантаження через утруднений пуск мотора, постійну роботу пічки тощо.

Тому варто при необхідності зарядити акумулятор, попри те, що для запуску двигуна його потужності й так вистачає. Також перевірте, чи пристрій не окислився.

Загляньте під капот

Підготовка машини до весни також повинна включати візуальний огляд двигуна. У холодну пору року температура під капотом автомобіля змінюється від -30 до +95 градусів, а це може привести в непридатність пластикові та гумові деталі мотора. Якщо це дійсно так і буде, то варто готуватися до втрати герметичності з’єднань, а потім до того, що антифриз та масло просто витечуть.

Гальма

Також обовʼязково перевірте гальма. Якщо гальмівні шланги мають тріщини, то їх треба замінити. Не забудьте й про гальмівну рідину в бачку.

Заздалегідь можна підготувати до наступного сезону кондиціонер, прочистивши систему, замінивши фільтр, і дозаправити його при необхідності фреоном.

Зайвою не буде і сезонна діагностика деталей підвіски. Вона включає перевірку налаштувань рульових тяг, стану амортизаторів і сайлентблоків, а також інших деталей підвіски. Якщо ж на поверхні деталей ви побачили розриви або тріщини, то замініть їх на нові. Також не забувайте, що всі рухомі з’єднання підвіски потребують профілактичного змащення.

Раніше ми розповідали, які авто можна купити в Україні за 200 000 гривень. Також ми писали, скільки коштує Tesla в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.