Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Скільки коштує Tesla в Україні – ціни на нові та вживані електрокари

Найбільше пропозицій на автомобільному ринку складають оголошення про продаж вживаних електрокарів

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на вживані та нові Tesla в Україні

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Компанія Tesla виготовляє електромобілі високої якості, що зарекомендувало весь модельний ряд. Машини дійсно дивують найбільш сучасними технологіями, а також приваблюють красивим зовнішнім виглядом. Купити автомобіль Tesla в Україні можливо, але тільки вживаний. Щоб придбати новий електрокар, доведеться скористатися послугами посередників, які приженуть автівку з-за кордону.

Середню вартість Tesla можна дізнатися на сайті AutoRia.

Скільки коштують електрокари з пробігом

Модельний ряд компанії досить різноманітний, на ринку водіям пропонують Roadster, Model S, Model X, Model 3, Model Y, Cybertruck, Semi. Автівки відрізняються як технічним комплектуванням, так і ціновими діапазонами. В середньому, без прив’язки до конкретної моделі, вживану машину можна купити за 1 510 694 грн або 41 311 доларів (відповідно до курсу валюти станом на 3 січня 2023 року).

Якщо поглянути на динаміку вартості, то стає зрозуміло: ціна електрокарів досить стабільна, лише інколи спостерігаються незначні коливання. Зокрема, коли компанія переживає не найкращі часи, як от у випадку з падінням акцій.

Tesla Model X вважається кросовером з найбільшим у світі розгоном, а також автівкою з максимальним рівнем безпеки як для свого класу. Ціни різні, залежно від стану та пробігу. За старіші моделі, починаючи з 2016 року випуску, доведеться віддати близько 35-40 тисяч доларів. За модель 2018 року продавці хочуть до 70 тисяч, а за машину 2020 року – 85 тисяч.

Tesla Model S випускається з 2009 року, відтоді пережила не одну модифікацію. Ціни за вживані в Україні починаються від 25 000 доларів (за 2013 рік), але за таку вартість покупець отримає не надто пристойну автівку. Чим новіший автомобіль – тим дорожче продають: 2016 рік – 40 тисяч, 2018 рік – 55 тисяч, 2020 рік – 70 тисяч і більше.

Tesla Model 3 з’явилася на ринку у 2017 році, відтоді стала однією з найбільш популярних серед всього модельного ряду. Машина вражає характеристиками, при тому вартість досить бюджетна як для електрокара. Тож в Україні в топі пропозицій переважає саме ця модель. Можна знайти хороші варіанти від 35 тисяч доларів (2018-2019 роки). Від 45 тисяч пропонують автівку 2020 року випуску.

Tesla Model Y найновіша серед усіх моделей, випускається з 2019 року. Це невеликий компактний кросовер, який в Україні коштує мінімум 50 тисяч доларів (є дешевші варіанти, але з масою недоліків). За 60 тисяч і більше продають машини 2021 року з невеликим пробігом.

За скільки можна купити нову автівку Tesla

Щоб придбати новий автомобіль, доведеться скористатися послугами компаній-посередників, які приженуть його з-за кордону та розмитнять. За всі додаткові процедури потрібно доплатити, тож вартість покупки виросте через необхідність оплатити роботу фірми.

Однак без урахування цих витрат нова Tesla, залежно від моделі, коштуватиме мінімум 60 тисяч доларів (йдеться про Model 3 та Model Y). Говорячи про Model X, доведеться віддати щонайменше 100 тисяч доларів. За абсолютну нову Tesla Model S 2022 року продавці просять від 160 тисяч доларів.

Якщо обираєте придбати автомобіль на вторинному ринку, рекомендується скористатися послугами експерта, який оцінить товщину лакофарбового покриття та ходової, а також перевірить технічне оснащення і загальний стан. Не довіряйте лише фотографіям від власника, оскільки кожен продавець характеризує товар в найбільш вигідному світлі, навіть якщо існують серйозні проблеми.

Раніше сайт Pro Гроші писав, скільки треба заплатити при першій реєстрації машини у 2023 році. Також ми повідомляли про топ-5 варіантів авто в Україні за 200 тисяч гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.