Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Авто "зʼїдає" ваші гроші: чому зростає витрата пального та як її зменшити

Є одна із найпоширеніших причин того, чому машина витрачає більше пального, ніж зазвичай

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Розхід пального може збільшуватися

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

На початку повномасштабного вторгнення українці витрачали чимало грошей на пальне через його подорожчання. Однак і до цього власники авто викладали по декілька сотень тисяч гривень щорічно за бензин. Такі витрачати суттєво "б'ють" по бюджету. Однак зверніть увагу на те, чому збільшуються витрати пального. На це може впливати одразу кілька факторів.

Про це пише finance.

Скільки українці витрачають грошей на пальне щороку

Щороку водіям доводиться заливати у бак від 2 000 до 3 500 літрів пального. Якщо перевести це у гроші, то виходить від 135 000 до 169 000 гривень.

Якщо взяти середньостатистичну машину в Україні, то на 100 кілометрів вона витрачає близько 10 літрів пального. Ці витрати можуть іноді збільшуватися. В середньому до 40%. Здебільшого це через помилки водіїв. Однак іноді це також може бути через:

  • стан доріг;
  • щільність руху;
  • погодних умов.

Що впливає на витрати пального

Затори у містах є однією із причин, чому на пальне йде багато грошей. Наприклад, чергування педалі газу й гальма дуже енерговитратне. Виходить, частину дороги, яку можна подолати за 20 хвилин, у години пік водій проїжджає за годину, а інколи навіть більше.

Погодні умови, а особливо у зимово-весняний період, теж стають причинами значних витрат. Дороги вкриваються брудом і снігом, а на це ваш автомобіль теж витрачає більше пального.

Також не забувайте, що обігрівач та кондиціонер, який ви використовуєте в холодну пору року, теж "зʼїдає" чимало ваших грошей. Кондиціонер обійдеться у додаткові 0,8 літра пального на кожні 100 кілометрів, а пічка – приблизно у 0,5 літра.

Неякісне пальне "вбиває" ваше авто

Неякісне пальне швидко вивітрюється із бака автівки. Тому чим нижча його якість, тим більше його потрібно для тривалої поїздки.

Через забитий паливний фільтр тиск палива падає нижче розрахункового. Це призводить до нерівномірного надходження пального в камеру згоряння.

І одна із найпоширеніших причин того, що машина витрачає більше пального – манера їзди водія. Уникайте зайвих прискорень, не гальмуйте інтенсивно, зберігайте рівномірність руху, й тоді ваша машина менше витрачатиме пального, а отже ви зможете зекономити чималу суму.

Як підготувати автомобіль до весни

Раніше ми вже розповідали, що весна — саме той період, коли машину необхідно перевірити, адже вона піддавалася чималим навантаженням в холодну пору року. І розпочати треба з генерального прибирання.

Найбільше взимку страждає кузов автомобіля. Однак наслідки впливу вологи й реагентів проявляються якраз навесні. Детальніше про інші етапи підготовки машини ви можете прочитати у нашому матеріалі.

Раніше ми писали, які авто можна купити в Україні за 200 000 гривень. Також ми писали, скільки коштує Tesla в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.