Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ціна приємно вразить: топ-5 електрокарів, які можна дешево купити у 2023 році (фото)

Електрокари довгий час користуються популярністю серед українських водіїв, оскільки вже довели ефективність на дорогах та вигоду з точки зору витрат

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Найдешевші в Україні електричні автомобілі та ціни на них

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

З огляду на те, що вартість бензину та дизелю в Україні виросла, водії почали активніше переходити на електрокари. Звісно, це недешеве задоволення, але наші громадяни можуть звернути увагу на бюджетні моделі. Їхні ціни не перевищують 6 000 доларів, але це майже не впливає на комфорт водіння і технічні характеристики.

Сайт Pro Гроші розповідає, на які електромобілі варто звернути увагу водіям у 2023 році.

Маючи доступ до розетки навіть з побутовою напругою, можна забезпечити себе транспортним засобом на кожен день, не хвилюючись за витрати на пальне. Звісно, негативними факторами є підвищення тарифів на електроенергію та потенційні блекаути. Але враховуючи ціни на моделі, купівля все одно нестиме вигоду в довгостроковій перспективі.

На сайті AUTO.RIA представлено чимало варіантів для людей, які шукають недорогі електрокари, але не хочуть жертвувати оснащенням, технологічністю та зручністю водіння. Для них існують бюджетні варіанти, дешевше яких не знайти. Хіба що у розібраному стані чи після ДТП.

Топ-5 моделей електромобілів в Україні, які коштують недорого:

  • Citroen C-Zero – від 5 300 доларів;
  • Mitsubishi i-MiEV – від 5 300 доларів;
  • Peugeot iOn – від 5 500 доларів;
  • Nissan Leaf – від 6 000 доларів;
  • Smart fortwo ED – від 6 500 доларів.

Що цікаво, перелік брендів майже не змінюється з року в рік. Це говорить про затребуваність на автомобільному ринку та популярність серед водіїв. Електрокари виправдовують очікування і дають за свої гроші навіть більше, ніж передбачається.

Наприклад, Citroen C-Zero хоч і коштує трохи більше ніж 5 000 доларів, але укомплектований літій-іонними батареями, може рухатися без підзарядки 130 км, а розгін до швидкості 100 км/год відбувається за 15,9 сек. Плюс його вважають традиційним представником А-класу за європейською класифікацією, призначеним для чотирьох пасажирів.

Citroen C-Zero | Фото: AUTO.RIA
Mitsubishi i-MiEV | Фото: AUTO.RIA
Peugeot iOn | Фото: AUTO.RIA
Nissan Leaf | Фото: AUTO.RIA
Smart fortwo ED | Фото: AUTO.RIA

Citroen C-Zero

Фото: AUTO.RIA

Mitsubishi i-MiEV

Фото: AUTO.RIA

Peugeot iOn

Фото: AUTO.RIA

Nissan Leaf

Фото: AUTO.RIA

Smart fortwo ED

Фото: AUTO.RIA

Чого чекати на ринку пального

Раніше ми запитували в аналітика консалтингової компанії "Нафторинок" Олександра Сіренка, що буде відбуватися з цінами на бензин і дизель найближчим часом. На його думку, можна очікувати певного здешевлення ресурсів. Про це свідчить динаміка на світовому ринку нафти: ще у вівторок, 19 вересня, вона коштувала 95 доларів за барель, а через два дні вартість впала до 92,8 долара.

Іншими словами, ситуація стає більш контрольованою, що дає надію на покращення ситуації в Україні. Звісно, стрімкого падіння цін не буде, швидше за все, показники "стануть на паузу".

"Ринок буде аналізувати ціни. А тому ні подорожчання великого, ні здешевлення на наступному тижні не буде", – зауважив Олександр Сіренко.

Якщо й чекати помірної стабілізації, то вона відбудеться не раніше середини жовтня. Зростання показників на АЗС можливе за умови, що нафта опуститься до 85 доларів за барель. Роздрібні ціни відреагують і опиняться ближче до позначки 50-53 грн/л.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що для водіїв в Україні запровадили нову послугу. Також ми повідомляли, що водіїв у селах та райцентрах штрафують на великі суми й розповідали, за що можуть покарати українців.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.