Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ефективність на дорогах не залежить від ціни: топ-3 бюджетні електрокари (фото)

Висока вартість автомобіля не завжди означає переваги в технічних характеристиках і ефективність на дорогах

Фото: Autoportal, Pexels, AUTO.RIA. Колаж: Pro Гроші

Відносно недорогі електрокари, не гірші за елітні моделі

Фото: Autoportal, Pexels, AUTO.RIA. Колаж: Pro Гроші

Електрокари мають неабиякі переваги, що робить ці транспортні засоби привабливим вибором для багатьох українців. Єдине, що може зупиняти – дорога вартість автомобілів. Водночас потрібно розуміти, що ціна не завжди означає кращу якість з технічної точки зору та більшу ефективність на дорогах.

Про це розповіли експерти німецького автоклубу ADAC.

Вони визначили реальний запас ходу популярних моделей на електричній тязі. Результат показав, що дорогі електрокари не завжди найкращий вибір, адже дешевші марки також демонструють неабиякі показники енергоефективності.

На основі дослідження експерти порекомендували водіям звернути увагу на три автомобілі, відносно бюджетні, які за параметрами не тільки не поступаються, але й випереджають чимало дорогих електрокарів.

Hyundai Ioniq 6

Має запас ходу до 614 км і дозволяє споживачам обирати один із двох типів батарей залежно від потреб у мобільності та бажаної продуктивності. Завдяки інноваційній системи батареї на 800 V власники будуть витрачати менше часу на зарядку. Також електрокар розганяється від 0 до 100 км/год лише за 5,1 секунди завдяки оснащенню акумулятором Long Range. Найновіша модель 2023 року коштує в Україні від 44 000 доларів (1 624 739 грн).

Hyundai Ioniq 6 2023 року
Hyundai Ioniq 6 2023 року
Фото: AUTO.RIA

Tesla Model 3

Це одна з найдоступніших моделей у лінійці американської компанії. У стандартній специфікаціє може розігнатися до 97 км/год за 5,6 секунд. Максимальна швидкість становить 209 км/год. У версії Model 3 Performance з повним приводом є змога розвити швидкість 100 км/год за 3,3 секунди. Всередині автомобіль витриманий у стилі мінімалізму з поєднанням технологічності. У салоні може поміститися до п’яти дорослих. За виріб 2019 року потрібно заплатити в середньому 25 000 доларів (923 147 грн).

Tesla Model 3 2019 року
Tesla Model 3 2019 року
Фото: AUTO.RIA

Hyundai Kona

Ефективність зарядки забезпечує літій-іонна полімерна батарея, термін служби якої збільшується завдяки системі керування температурним режимом. Водії можуть обрати батарею з різними показниками по місткості: версія на 39,2 кВт·год розганяється до 155 км/год із запасом ходу 312 км, а версія місткістю 64 кВт·год має швидкість 167 км/год. Модель 2019 року коштує в Україні до 25 000 доларів (923 147 грн).

Hyundai Kona 2019 року
Hyundai Kona 2019 року
Фото: AUTO.RIA

Як правильно обрати перший автомобіль

Купівля першого транспортного засобу – завжди стресове і важке завдання. Але, знаючи певні правила, можна зменшити навантаження на нервову систему і полегшити собі процедуру:

  • обдумайте рішення зважено та не купуйте автомобіль у стані афекту, лише через емоційний зв'язок;
  • не ігноруйте технічний огляд і перед придбанням замовте професійну перевірку стану машини;
  • приходьте в салон з чітким баченням того, яку модель ви хочете мати;
  • зверніть увагу на економічність автівки і такі параметри як витрата палива, наявність запчастин тощо.

Обов’язково дослуховуйтесь до порад автомайстра, він може озвучити приховані недоліки машини, розповісти, як вона поводитиметься в експлуатації. Лише коли задовольните інформаційний пробіл, можете з чистим сумлінням приступати до процесу купівлі.

Раніше сайт Pro Гроші писав про бронювання номерних знаків онлайн і розповідав, кому з водіїв не можна користуватися послугою. Також ми повідомляли, у якому випадку автівку евакуюють на штраф майданчик.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.