Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Черговий обвал цін? Скільки коштує пальне в Україні 25 лютого

Є період, коли ціни на дизель та бензин матимуть найменші показники, стверджують експерти

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Україна має чимало запасів пального

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на пальне знову оновилися й стали дещо менші, ніж були до цього. Однак це не межа, стверджують експерти, адже надалі водії помітять значне здешевіння товару.

Про це свідчать дані порталу Мінфін.

Загалом середня вартість ресурсу в Україні становить:

  • бензин А-95 преміум – 49,30 грн/л (-0,041%);
  • бензин А-95 – 47,63 грн/л (-0,126%);
  • бензин А-92 – 46,61 грн/л (-0,043%);
  • дизельне пальне – 50,40 грн/л (-0,119%);
  • автомобільний газ – 24,21 грн/л (-0,124%).

Якщо ви живете на підконтрольній території України, то можете придбати будь-який бензин, а також дизель чи автогаз. З цим проблем немає і не буде найближчим часом.

Проте зверніть увагу, що зовсім інша ситуація на сьогодні в тимчасово окупованих населених пунктах. Наприклад, у Луганській, Донецькій та Херсонській областях люди не завжди можуть знайти бензин А-95 преміум та А-92.

Що буде далі та коли краще купувати бензин

Раніше ми вже розповідали вам про те, що у січні 2023 року ціни на пальне в Україні впали на 4 або навіть 5 гривень за літр дизеля чи бензину. Однак у другій половині лютого тенденція до здешевлення ресурсу збереглась. Її можна буде спостерігати й надалі.

"Загалом за січень цього року ціни на бензин та дизель втратили 4-5 грн на літрі, на скраплений газ – близько 15%. Ми бачимо, що в нас у лютому спостерігається потенціал до зниження цін на пальне на 1-2 грн за літр", – зазначив директор консалтингової групи "А95" Сергій Куюн під час брифінгу "Український паливний ринок і зима, готовність до весни та весняних аграрних робіт".

Детальніше про ситуацію на українському ринку пального читайте у нашому матеріалі.

Однак є період, коли ціни на дизельне пальне матимуть найменші показники. За словами аналітика консалтингової компанії "НафтоРинок" Олександра Сіренка, лютий буде показовим для тих українців, які закуповують дизельне пальне у великих обсягах.

Адже саме цього місяця варто чекати найбільших змін в ціні. Ціни на українському ринку продовжать падати, а особливо на гуртових точках. Вже в березні вартість може стати більш стабільною та зупинитися в русі зовсім.

Детальніше про ситуацію на українському ринку пального читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже писав про те, як отримати міжнародне посвідчення водія в Україні та які документи потрібні. Також ми повідомляли, що в Україні по-новому перевірятимуть водіїв на алкоголь та навіщо потрібні ці зміни. Також рекомендуємо прочитати про те, чи приживеться в Україні заборона продажу пального за готівку.

Більше матеріалів на цю тему ви можете прочитати у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.