Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Безпечне паркування взимку: які зони краще уникати в місті під час холодів

Краще заздалегідь подбати про місце паркування і знати, що там точно буде безпечно протягом всієї зими

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Водіям взимку варто бути досить уважними

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні наступає зима. А це означає, що водіям варто дотримуватися правил безпечного паркування на дорогах. Все для того, аби убезпечити себе та свій транспорт.

Про це пише сайт Pro Гроші.

Де краще не паркувати автомобілів у період холодів

Під час зими на дахах будинків утворюються бурульки. І досить часто вони значних розмірів. Саме тому паркувати свій автомобіль у таких місцях вважається нерозумним рішенням. Більш того, тісні двори, де проїзд для машин досить вузький, теж стають потенційно небезпечними місцями.

Все тому, що збільшується ризик того, що водій, не справить із керуванням через авто в ожеледицю, може зіткнутись з іншим транспортом. Це може призвести до пошкоджень, не лише вашого автомобіля, які доведеться виправляти або змінювати.

Тому краще заздалегідь подбати про місце паркування і знати, що там точно буде безпечно протягом всієї зими.

Чи коштуватиме бензин в Україні 80 гривень за літр

За словами засновника мережі АЗС "Прайм" Дмитра Льоушкіна, пальне на українських АЗС може подорожчати до 65 гривень за літр вже в найближчі місяці. Однак важливо розуміти, якщо світові ціни на нафту зростуть ще більше, то вартість бензину може підскочити до 70 або навіть 80 гривень за літр.

"Моя особиста думка, що в такому випадку буде якась реакція з боку уряду: скасують ПДВ або зменшать акциз. Тому що завести ціни за 70 гривень/літр — це вже щось надзвичайне", – говорить експерт.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше цікавого читайте в нашому матеріалі за посиланням.

Чи загрожує українським водіям дефіцит бензину

На думку аналітика Олександра Сіренка, перейматися водіям точно не варто. Так, в Україні був дефіцит пального у 2022 році, але тоді українська сторона не встигала привозити сировину з нових напрямків.

"Пальне було завжди, але потрібен був час, щоб його законтрактувати. Давалась в знаки різниця залізничних колій з іншими країнами, адже це також займало чималий час, аби перекинути вагон з вузької колії на широку. Однак зараз цієї проблеми вже немає", — пояснив він.

Також раніше існувала гостра нестача бензовозів. Однак наразі ситуація кардинально змінилась. Все тому, що сьогодні Україна забезпечена усім необхідним, щоби швидко перевозити сировину. Саме тому водіям не варто перейматися за дефіцит пального в країні.

Якщо ви хочете дізнатися більше інформації щодо ситуації з сировиною в Україні, то радимо перейти до новини за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші розповідав вам про те, як водіям не залити "бодягу" в бак автівки. Також ми писали, які АЗС торгують неякісним пальним.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.