Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Бензин знову подорожчав? Скільки коштує пальне на українських АЗС

Є сподівання, що в січні на заправках будуть ціни, які відповідатимуть ринковим тенденціям

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціни на пальне змінилися

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні ціни змінюються майже щодня. Особливо це стосується тих продуктів, які мають чималий попит на ринку. До таких відноситься і пальне. У новому році ціни на нього зросли.

Про це свідчать дані порталу Мінфін.

Пальне в Україні продають за такими цінами (середній показник):

  • бензин А-95 преміум – 53,02 грн/л;
  • бензин А-95 – 52,00 грн/л;
  • бензин А-92 – 51,01 грн/л;
  • дизельне паливо – 55,11 грн/л;
  • автомобільний газ – 29,38 грн/л.

Що буде з цінами

Раніше ми писали, що в Україні ще збережуться новорічні знижки та акції найближчим часом. Все більше мереж АЗС почнуть приєднуватися до загального тренду по всіх регіонах держави. Оскільки конкуренція досить висока, ритейлери намагатимуться привабити клієнтів новорічними пропозиціями, будуть дарувати заохочувальні подарунки тим, хто заправився на відносно велику суму тощо.

Що стосується вартості всіх видів пального, то експерт Олександр Сіренко не передбачає її зниження. Проте шляхом нескінченних знижок водії фактично платитимуть менше. Велика кількість акцій і програм лояльності взагалі не діяли навесні та влітку, тож АЗС хочуть повернути українцям звичку користуватися бонусами.

Проте, зважаючи на великі обсяги імпорту, стабільний і спокійний попит, стабільність курсу долара і падіння на зовнішньому ринку, є сподівання, що в січні на заправках будуть ціни, які відповідатимуть ринковим тенденціям.

Ми заходимо у 2023 рік з запасами, із налаштованими поставками при сезоні низького споживання. Тобто, ми приходимо в січень, і 1-2 числа буде розмитнення партій нафтопродуктів. Нічого не міняється. В Європі кризи нема, в нас її не може бути, бо ми просто з пальним, а тенденції світового ринку показують, що, може, воно й ще подешевшає, – пояснив експерт.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що сталося з цінами на пальне і що буде за тиждень. Також ми повідомляли, що водіям в Україні можуть спростити оплату штрафів. А більше про ціни на пальне і що чекає на водіїв, читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.