Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

5 найкращих автомобілів на "автоматі": скільки коштують популярні машини

Розглядаємо перелік із 5 найпопулярніших автомобілів до 10 тис. доларів, які мають автоматичну коробку передач

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

"Автомат" обирають і досвідчені водії, і учні

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Багато автомобілістів, особливо початківців, обирають авто із механічною коробкою перемикання передач. Однак "автомат" також має багато переваг, і люди купують досить багато машин, як вживаних, так і з салонів, які мають саме цей тип коробки.

Ми дізналися, які легковики з "автоматом" найпопулярніші, і скільки вони коштують.

5 авто з "автоматом"

За даними сервісу з продажу вживаних авто AUTO.RIA, є певний перелік легкових авто, які купують найчастіше, і в половині з них встановлена АКП. Якщо обирати такі авто з 2009 до 2014 року випуску із середньою ціною від 8 тис. дол., то 5 найкращих автомобілів з "автоматом" такі:

Hyundai Sonata

Згідно з даними, у 2021 році цю машину купили 8 100 користувачів порталу. У 90% усіх оголошень автомобілі мають коробку "автомат". Середня ціна б/в машини – 10 тис. доларів (приблизно 372 516 грн).



Volkswagen Jetta

80% таких машин на продаж мають АКП, і вони також популярні у цій вибірці – купили їх у 2021 році 7 800 штук. Середня ціна – 9,7 тис. доларів (близько 361 341 грн).



Volkswagen Touran

Половина автомобілів, які продають власники на порталі, мають коробку-автомат, і в середньому купити таку машину можна за 9,8 тис. доларів (близько 365 066 грн).



Nissan Leaf

Ця машина продається у 100% випадках з автоматичною коробкою передач, тому вибір цієї моделі на сайті досить великий. В середньому власники просять 9 тис. доларів (близько 335 265 грн) за неї.



Chevrolet Cruze

За трохи меншу ціну можна купити цей автомобіль. У половині оголошень вказано, що машина має коробку-автомат. І середня ціна для неї з роком випуску від 2009 до 2014 становить 8,2 тис. доларів (приблизно 305 463 грн).

Як змінились уподобання українців в авто

Раніше ми розповідали, що порівняно з 2021 роком на ринку стало більше гібридних авто і електромобілів. Натомість частка бензинових та дизельних авто скоротилась.

При цьому за вісім місяців 2022 року в Україні було реалізовано 24,4 тис. нових легкових, і більшість (57%) мають саме бензинові двигуни.

Тим часом 22 вересня вартість різних видів пального зросла, оскільки 21 вересня в Україні повернули акцизи. Читайте, скільки коштують гуртові партії бензину і ДП після змін. Ми писали і про те, що сталося з якістю бензину на різних АЗС.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.