Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Авто для родини: три критерії, на які треба звернути увагу при покупці

Ринок сімейних автомобілів найбільших з усіх можливих

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Обираючи машину, варто врахувати потреби усіх членів сім'ї.

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Вибір автомобіля для родини один із найскладніших і найвідповідальніших. У цьому сегменті зупинитися можна на будь-якому типі машин – як на універсалі чи кросовері, так і на мікроавтобусах. Зрозуміло, що машина буде максимально багатозадачною та виконуватиме найрізноманітніші функції у житті вашої сім’ї.

Pro гроші розповідають, на що варто звернути увагу, обираючи авто для родини.

1. Кількість місць

Потрібно розуміти, скільки у вашій родині людей і як часто вам потрібно виїжджати усім разом. Більшість моделей авто п’ятимісні. Однак варто враховувати, якщо у родині є маленька дитина, яку за правилами дорожнього руху потрібно перевозити в автокріслі, то це значно зменшить місткість салону. Адже зазвичай автокрісло займає більше місця, ніж розраховано на одну особу. Тобто в п’ятимісній моделі зможе поміститися двоє людей спереду та одна людина ззаду (не рахуючи дитину в автокріслі).

Однак у деяких моделей є семимісні варіації. Це мінівени, великі кросовери та позашляховики. Зазвичай до звичайної п’ятимісної конфігурації додається пара крісел третього ряду, які можна розкласти за потреби.

Якщо ж потрібні восьми- та девʼятимісні варіанти, то це вже будуть мікроавтобуси. Їх, як правило, обирають, щоб перевозити велику родину або ж для транспортування комерційних вантажів.

2. Розмір багажника

Цей критерій дуже важливий для родин, яким постійно потрібно перевозити і пакунки з продуктами та покупками, і дитячі речі.

Найменші багажні відділення, зрозуміло, у невеликих хетчбеках, а також у седанах С-класу. Туди можна вмістити максимум дитячий візочок. Але якщо є потреба у більшому просторі для перевезення речей, то є сенс задуматися по універсал чи компактвен. Такими можуть бути Volkswagen Touran, Volkswagen Passat, Renault Megane, Skoda Superb, Ford Focus.

Для родин із запитом на велику кількість місця в автомобілі також радять обирати семимісні моделі і не розкладати третій ряд крісел. Тоді отримаєте і великий багажник, і можливіть доставити ще два крісла за потреби.

Крім того, щоб уладнати проблему із недостатньою кількістю місця для речей усієї родини, можна купити кофри на дах. За допомогою них ви зможете перевозити до 50-70 кг додаткового вантажу.

3. Потреби дитини

Якщо у вас є маленька дитина, то купуючи автомобіль можна звернути увагу на компактні моделі, обладнані зручними "фішками" для поїздок із малюком. Серед них – висувні шторки на задніх бокових дверях, відкидні столики, додаткове дзеркало для огляду салону.

Прикріпити дитяче крісло можна як на задніх пасажирських сидіннях, так і в передньому ряду. Особливо це зацікавить тих батьків, хто часто їздить удвох з маленькою дитиною.

Серед таких моделей можна вказати Citroen C3, Peugeot 208, Seat Arona, Jeep Renegade.

Тож ринок автомобілів для родини найбільших з усіх можливих. А обирати потрібно вам модель треба після того, як узгодите з родиною всі критерії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.