Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Західні регіони вже не варіант? Чому українцям не варто купувати там квартиру

Перед тим, як купувати квартиру в західних областях, потрібно розуміти чи є в цьому потреба саме зараз

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українцям потрібно оцінити потребу купівлі житла на заході України

Фото: УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Після початку повномасштабної війни багато українців стали шукачами притулку в західних регіонах країни. Деякі з них вже повернулися додому, а деякі серйозно задумуються над тим, аби купити квартиру на заході України.

Про те, чи потрібно купувати зараз нерухомість в західних областях, сайту Pro Гроші розповіла експертка з нерухомості Вікторія Берещак.

За її словами, перед тим, як розглядати придбання житла на заході України потрібно розуміти навіщо це потрібно та, якщо це інвестиційна мета, чи є в цьому зиск та потреба.

Зараз все більше людей повертаються додому, де вони зростали, жили до початку повномасштабної війни, й зрозуміло, що так звана внутрішня міграція буде простежуватися й надалі. Тому ажіотажного попиту на придбання житла в західних регіонах не передбачається.
Вікторія Берещак

Вікторія Берещак

Оглядачка ринку нерухомості

Як зазначила експертка, ситуація певним чином вже стабілізувалася й люди вже не так активно переїжджають жити в західні регіони. Тому слід задуматися, чи потрібно купувати квартиру саме там, адже ціни на житло поки що залишаються на високому рівні.

Що буде в майбутньому з вартістю квартир поки що сказати дуже важко, все залежатиме від того, як відбуватиметься внутрішня міграція населення, але це вже буде після війни, – каже Вікторія Берещак.

Також вона додала, що розглядати купівлю нерухомості на заході України можна з інвестиційною метою. Наприклад, це може бути Буковель, Трускавець та наближені населені пункти. У такому випадку варто звертати увагу на "апарт-комплекси", які допоможуть стимулювати додатковий заробіток.

Як може змінитися ринок нерухомості за 5 років

За такий період ринок нерухомості може значно трансформуватися. Зокрема може зрости попит на смартбудинки з автоматизованими системами управління, зі зручностями збереження енергії та дотриманням екологічних стандартів.

Також спостерігатиметься підвищений інтерес до нерухомості у менших населених пунктах і селах. Тренд на зменшення густоти населення, більший доступ до природи та низькі ціни може набрати нових обертів та стати популярним серед українців.

Раніше ми розповідали, як змінилися ціни на оренду квартир восени. Також ми писали, як купити квартиру та не стати жертвою аферистів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.