Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Завершення "гарячого" сезону – як змінилися ціни на оренду квартир

Зміни у вартості нерухомості можуть бути пов'язані з різними факторами, такими як попит і пропозиція, інфляція та сезонні коливання

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Києві зросли ціни на оренду нерухомості

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У Києві завершується сезон оренди нерухомості. Зазвичай у цей період власники квартир та будинків знижують ціни. Однак чи насправді це так?

На основі даних M2bomber, розповідаємо, що відбувається з цінами на оренду квартир у Києві.

Як змінилися ціни на оренду квартир

За останній місяць, з 3 вересня по 3 жовтня поточного року, вартість оренди квартир у Києві збільшилася на вражаючі 16,03%. Це означає, що середня місячна оплата за квартиру зросла з 15 509 до 17 995 гривень. При цьому варто зазначити, що за останні 6 місяців ціни на оренду квартир у Києві зросли на 58,99%, піднявшись з рівня 11 318 до 17 995 гривень.

Найбільш поширені ціни на оренду квартир

Пропонуємо розглянути розподіл цін на оренду квартир у Києві:

  • найпоширеніша вартість оренди однокімнатних квартир складає 11 200 гривень, що становить 8,2% від усіх оголошень;
  • власники двокімнатних квартир просять щомісячну плату в розмірі 15 000 гривень, таких пропозицій на сайтах нерухомості налічується 8,7% від усіх оголошень;
  • вартість оренди трикімнатних квартир становить 30 000 гривень, що складає 9% від усіх оголошень.

Як сезон впливає на вартість оренди квартири

В Україні спостерігається завершення сезону великого попиту на оренду квартир, і це може призвести до певних змін. Експертка з нерухомості Вікторія Берещак у коментарі сайту Pro Гроші поділилася прогнозом щодо зниження вартості оренди житла.

За її словами, сезонні коливання завжди були характерними для ринку оренди нерухомості в Україні. Зазвичай, серпень і вересень є "гарячими" місяцями для оренди в містах-мільйонниках, де зосереджена освітня інфраструктура, і вищі навчальні заклади.

Цього року ситуація відрізняється тим, що студенти повернулися до аудиторій через змішаний формат навчання. Це підвищило попит на оренду житла і має вплив на ціни, але нестабільність через війну та енергетичні проблеми також впливає на ринок нерухомості.

Раніше ми повідомляли, що відбувається з цінами на новобудови та вторинну нерухомість. Також ми писали, які ЖК Києва пропонують найдешевші квартири-студії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.