Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

За кулісами ремонту: як розгледіти приховані помилки та уникнути "сюрпризів"

Під час робіт працівники можуть випадково зіпсувати одну з комунікацій, а це спричинить ряд проблем в майбутньому

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Є чимало деталей на які слід звернути увагу

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Насправді ремонтні роботи не такі прості, як може здаватися. Початковий ентузіазм може перетворитися на реальний кошмар, якщо роботу виконано неякісно. Однак уникнути всіх недоліків цілком реально.

Як виявити та уникнути прихованих помилок ремонтників, щоб ваша мрія про ідеальне житло не вилізла боком, розповів сайту Pro Гроші керівник ремонтної компанії Віктор Ткаченко.

Зміст
1.На що варто звертати увагу при завершенні ремонту
2.Які найпоширеніші помилки можна зустріти та що очікувати в майбутньому через них
3.Чи можна виправити помилки робочих самостійно
4.Чи можна продати квартиру з помилками після ремонту

На що варто звертати увагу при завершенні ремонту

Експерт зазначає, що коли ремонт уже на завершальній стадії, то варто самим замовникам звернути увагу на якість роботи, а також на справність інженерних систем та комунікацій, а саме:

  • світло;

  • водопостачання;

  • системи опалення;

  • газове обладнання тощо.

Все через те, що під час виконання робіт працівники можуть випадково зіпсувати одну з комунікацій. А це, своєю чергою, спричинить ряд проблем в майбутньому. Тому краще подбати про це заздалегідь.

Які найпоширеніші помилки можна зустріти та що очікувати в майбутньому через них

Навіть професіонали своєї справи можуть допустити кілька некритичних помилок через людський фактор. Однак є певний топ найпоширеніших помилок, який можна зустріти на обʼєктах, і їх краще уникати.

  • Наприклад, робітники можуть використовувати неякісні матеріали, а також вони не дотримуються рекомендацій від виробника.

  • Ще одна помилка – неправильний вибір типу проводу та його з'єднання під час монтажу електрики. З цим треба бути досить обережними, адже такі дії в майбутньому можуть призвести до замикання та пожежі.

  • При монтажі водопровідних труб недотримання температурного режиму під час їхньої спайки. Як наслідок, труба протікає або має слабкий тиск в системі.

  • Хибний розрахунок потужності опалення, який надалі призведе до некоректної роботи теплоносіїв.

  • Порушення технологій монтажу водовідведення або неправильно підібрані елементи зливної системи, що надалі на постійній основі буде спричиняти засмічення каналізації.

Чи можна виправити помилки робочих самостійно

Після ремонту замовнику варто звернути увагу на дані шість ознак, а саме:

  1. стіни. Починати варто саме з них. Слідкуйте, аби поверхня була рівною, без тріщини та вибоїни. Також притуліть до стіни будівельний рівень, аби перевірити вертикальну площину. Після цього переконайтеся, що між рівнем та стіною немає просвітів;

  2. двері. Вони повинні бути рівними, без подряпин, вибоїн та щільно закриватись. Якщо під час перевірки ви помітили певні недоліки, то пред'явіть претензії ремонтникам та попросіть усунути проблему;

  3. шпалери не повинні мати розходження між собою, а тому приділіть увагу їхньому малюнку, адже він повинен продовжувати малюнок на сусідніх шпалерах;

  4. декоративна штукатурка повинна відповідати малюнку, який обговорювався заздалегідь;

  5. підлога. Перевірте перепади висот і памʼятайте, що вони мають бути виключені. Лінолеум не повинен мати бульбашок, ламінат не повинен рипіти при ходьбі, також мають бути виключені всі зовнішні ознаки пошкодження;

  6. натяжна стеля – без дефектів.

Щоб усунути всі вище вказані помилки потрібно мати час та кошти. Я вважаю, що помилки обов'язково потрібно виправляти. Особливо, якщо це стосується безпеки та збереження життєдіяльності мешканців квартири або будинку. Однак самостійно краще не братися за справу, а особливо, якщо ви на ній не дуже розумієтеся, – говорить Віктор Ткаченко.

Чи можна продати квартиру з помилками після ремонту

Під час оновлення вашого житла важливо не допустити найголовнішу помилку, а саме – перед тим, як робити демонтування будь-якої частини стіни чи стіни загалом, то потрібно обов'язково звернутися в архітектурно-проєктний інститут для консультації. В майбутньому завдяки цьому ви зможете уникнути зрушення стін.

За словами експерта, загалом з усіма помилками, які перераховані вище, продати квартиру можна. Однак ціна може досить сильно знизитися, якщо покупець прийде зі спеціалістом і той після певного аналізу вкаже на всі нюанси. Саме тому краще з великою відповідальністю підходити до цієї справи та пошуку команди, яка допоможе ваш оновити ваше помешкання.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що квартири у центрі Києва доступні лише багатіям і розповідав, скільки коштує 1 квадратний метр. Також ми повідомляли, скільки коштує винаймати квартиру площею 15 квадратів.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.