Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Квартира як інвестиція: яке житло найвигідніше здавати в оренду

Природний знос вільних квартир неминучий, тому їх вигідніше здавати в оренду, щоб окупити витрати на ремонт

Фото: Unsplash

Здачу квартир в оренду можна використовувати як джерело прибутку

Фото: Unsplash

Вигода від здачі квартири в оренду полягає перш за все в ціні. Крім того, важливим є те, як ціни, комунальні послуги та зарплати в місті, про яке йдеться, співвідносяться з цією вартістю. Однак цей нюанс стає все меншим.

Про те, які квартири краще здаються в оренду, пише рієлторська компанія Comfort Realty.

Наприклад, ціни на будівельні та оздоблювальні матеріали в мережевих магазинах майже не залежать від регіону. Таким чином, різниця в тому, скільки коштуватиме підтримувати квартиру в хорошому стані, стає все меншою.

Які квартири є найвигіднішими для здачі в оренду

З ростом цін на нерухомість однокімнатні квартири, студії та смартквартири стали найбільш популярними. Вони зараз лідирують з великим відривом.

Квартири з двома або трьома кімнатами займають друге місце. Їх вибирають сім’ї або компанії. Якщо ж у вашій квартирі є кілька кімнат, є два основні варіанти, як ви можете заробити гроші:

  • здавати кімнати в оренду окремо;
  • зробити ремонт, який виведе квартиру в преміумсегмент.

Картина ринку нерухомості в цьому сегменті значно відрізняється. Крім того, вона має більшу стабільність.

Ведеться багато суперечок щодо того, наскільки взагалі вигідна здача квартири. Крім того, як нерухомість можна розглядати як інвестицію або пасивний прибуток. Незаперечним плюсом є постійний попит на оренду нерухомості. Особливо в великих і відомих містах, таких як:

  • Київ;
  • Харків;
  • Одеса;
  • Львів.

Мінус полягає в тому, що ремонт, меблі та інші деталі все ще дорожчають. Крім того, можна витратити більше грошей на квартиру, ніж отримати в результаті. Також термін окупності нової нерухомості може розтягнутися на десятиліття.

Насправді все набагато простіше. Якщо вільна квартира стоїть без діла, здати її в оренду в будь-якому випадку вигідніше та безпечніше.

Раніше ми розповідали про те, де орендувати житло на заході України за найкращою ціною. Також ми писали про те, скільки коштує орендувати квартиру у Львові.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.