Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Оголошення, яке привертає увагу: як швидко продати квартиру

В ексклюзивному коментарі експертка розповіла, що саме необхідно вказати в оголошенні

Фото: pexels

В Україні продовжують продавати квартири

Фото: pexels

Для того, щоб продати квартиру, треба подбати про велику кількість моментів. Один з них – складання ефективного оголошення. Адже воно є важливою складовою майбутньої успішної угоди. Однак скласти його не так просто, як думає більшість людей.

Про це у коментарі сайту Pro Гроші розповіла оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак.

Зміст
1.Що має бути вказано в оголошенні
2.Чи потрібна допомога спеціалістів під час складання оголошення
3.На які оголошення українці ніколи не звернуть увагу
4.Як швидко можна продати квартиру, якщо оголошення складено правильно

Що має бути вказано в оголошенні

Перш за все у вдалому оголошенні треба вказати якісні характеристики квартири, а саме – змістовний опис житла та його особливостей:

  • квадратура;

  • особливості планування;

  • тип планування;

  • кількість кімнат тощо.

Також не забудьте вказати архітектурні особливості квартири. Наприклад, чи є лоджія, балкон, тераса тощо. Обовʼязково треба зазначити кількість санвузлів, адже якщо їх у квартирі два, то це хороший плюс, який треба підкреслити. Те саме стосується і гардеробної. Далі ви переходите до опису стану квартири та комунікацій.

Треба вказати про те, як давно робився ремонт, який він був, які матеріали використовувалися. Зрозуміло, що геть все детально ви не можете описати. Але певних окремих деталях варто зосередитися, – говорить експертка.

Далі зазначте те, залишаєте ви якусь техніку та меблі чи ні. Якщо у вас авторський дизайнерський проєкт, то це теж треба вказати. У випадку, коли він свіжий та добре зроблений, можна навіть зробити певну націнку.

Якщо ви у квартирі маєте, які обтяжливі моменти, наприклад, є тепла підлога, однак вона не працює, то ви можете вказати це в оголошенні або просто при огляді зазначити про це потенційним покупцям. Однак зверніть увагу, що в такому випадку також важливо уточнити, що ви готові поступитися в ціні за цю несправність, – додає Вікторія Берещак.

Чи потрібна допомога спеціалістів під час складання оголошення

Насправді вам, як власнику, дійсно потрібна допомога фахівця, аби:

  • правильно презентувати квартиру;

  • перевірити покупця;

  • не втрапити в халепу продаючи свою нерухомість.

Тому я завжди говорю про те, що хороший рієлтор чи брокер, який має ліцензію, точно має бути, адже так ви убезпечуєте себе. Ті гроші, які ви платите за роботу цій людині, ви платите для того, аби в майбутньому не втратити десятки тисяч доларів на шахраях, – говорить експертка.

На які оголошення українці ніколи не звернуть увагу

За словами оглядачки ринку нерухомості, найнижчий попит мають ті оголошення, в яких мінімум інформації про саму нерухомість, а також ті, які не мають фото взагалі, або мають, але лише одну світлину і ту неякісну.

Однак іноді люди можуть звернути увагу навіть на оголошення шахраїв. Все тому, що ті здебільшого мають вигідну ціну, якої майже немає на ринку.

Як швидко можна продати квартиру, якщо оголошення складено правильно

Варто розуміти, що через повномасштабне вторгнення експозиція квартир зросла. Тобто, термін від виставлення оголошення і до моменту його продажу, став значно більший. Якщо раніше ви могли продати квартиру за 6-9 тижнів, то зараз цей термін в середньому становить від 9 до 12 тижнів. Саме тому наразі всім власникам нерухомості, які хочуть її продати, варто запастися терпінням.

У цій ситуації випадку вам треба хороший брокер, аби він допоміг вам просувати ваше оголошення та шукати покупців, – додає експертка.

Тому памʼятайте, те, як швидко ви продасте житло, залежить більше від того, наскільки воно ліквідне та правильно складене ваше оголошення.

Раніше ми розповідали, що таке модульні будинки та скільки вони коштують. Також ми писали, де несподівано злетіли ціни на оренду житла.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.