Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ключ до безпечної покупки квартири – як не стати жертвою аферистів

Захищайте свої інтереси під час покупки квартири — дотримуючись порад, які наведені у статті, ви зможете вберегти себе від шахраїв

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Щоб не стати жертвою шахраїв, достатньо дотримуватися кількох правил.

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Придбання квартири є важливою подією в житті кожної людини. Це інвестиція в майбутнє, а також місце, де ви будете проводити багато часу. Однак, процес покупки нерухомості може бути складним і включати ризики, пов'язані з шахраями та обманом.

Фахівці "Право порада" розповіли, як не стати жертвою шахраїв при покупці квартири.

Будьте обережні з вартістю нерухомості

Якщо ціна пропозиції здається занадто привабливою, будьте обачливі. Занадто низька вартість може бути підозрілою і стати сигналом про можливий обман.

Вимагайте оригінали документів

При перевірці будь-яких документів, пов'язаних з покупкою квартири, завжди вимагайте тільки оригінали. Зважайте на те, що шахраї можуть піти ще далі та намагатися підробити оригінали документів. Будьте обережні та докладайте усіх можливих зусиль, щоб переконатися в їхній автентичності.

Перевірте інформацію про продавця

Уважно прочитайте документи, які засвідчують особу власника квартири. Переконайтеся, що адреса вказана правильно і збігається з тією, яку ви відвідали під час огляду. Це допоможе вам перевірити легітимність угоди.

Дізнайтеся про агентство нерухомості

Якщо для продажу квартири використовується агентство нерухомості, дізнайтеся більше про них. Питайте про об'єкти, які були відчужені через це агентство, і навіть можете вимагати документи, які підтверджують їхню легітимність, такі як виписка з реєстрації. Знання про агентство та його репутацію може допомогти вам зробити правильний вибір.

Уважно складайте договір про намір

При укладанні договору ретельно вивчайте всі його положення і вимоги. Переконайтеся, що ім'я власника, адреса та всі інші деталі вказані правильно. Також зверніть увагу на відповідальність сторін та умови при невиконанні угоди. Не дозволяйте жодним нюансам у цьому договорі бути невизначеними.

Виберіть надійного нотаріуса

При виборі нотаріуса намагайтеся запропонувати свого, якому ви довіряєте. Нотаріус грає важливу роль у забезпеченні законності угоди, тому це ключовий момент у складанні та підписанні договору.

Оберіть безпечний спосіб оплати

При передачі завдатку вимагайте наявності кількох свідків. Гроші слід переводити тільки на розрахунковий рахунок з попередньою перевіркою реквізитів. Зберігайте квитанцію або отримайте розписку про отримання авансу від власника майна.

Скільки коштують квартири у Києві

Первинний ринок нерухомості в Україні постійно змінюється через зростання вартості квартир у новобудовах та коливання курсу долара. Наразі середня вартість квартири у новому житловому комплексі (ЖК) Києва становить 47 100 гривень за квадратний метр або 2,35 млн гривень за однокімнатну квартиру площею 50 квадратних метрів. Варто зауважити, що ціни можуть відрізнятися в залежності від типу новобудови.

Раніше ми повідомляли, що потрібно знати про оформлення будівельного паспорта. Також ми писали, як відмовитися від частки нерухомості.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.