Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Тренди майбутнього – як може змінитися ринок нерухомості за 5 років

Український ринок нерухомості постійно розвивається та змінюється, але ці тренди допоможуть покупцям та інвесторам краще розуміти, що буде через п'ять років

Фото: Pexels, ЛУН. Колаж: Pro Гроші

В Україні може кардинально змінитися ринок нерухомості

Фото: Pexels, ЛУН. Колаж: Pro Гроші

Ринок нерухомості постійно змінюється й адаптується під впливом різних факторів, таких як економічні та соціокультурні зміни, технологічний розвиток, екологічні та демографічні тенденції. Тому через п'ять років в Україні можуть відбутися значущі трансформації у цій сфері.

Чат-бот GPT назвав основні тренди, які можуть вплинути на цей ринок в найближчому майбутньому.

Зростання цін на нерухомість

Однією з найважливіших тенденцій на ринку нерухомості є постійне підвищення вартості житла. Через п'ять років очікується подальше зростання цін, особливо в містах з високим попитом, таких як Київ, Харків, і Львів. Підвищенню вартості нерухомості сприятиме інфляція, а також зростання цін на будівельні матеріали та працю.

Розвиток сучасного життя

Покупці все частіше обирають сучасні технологічні рішення та інновації. У майбутньому це може охоплювати смартбудинки з автоматизованими системами управління, зручності для збереження енергії та дотримання екологічних стандартів.

Зростання попиту на нерухомість за межами мегаполісів

Міста в Україні будуть продовжувати зростати, але також спостерігається підвищений інтерес до нерухомості у менших населених пунктах і селах. Зменшення густоти населення, більший доступ до природи та низькі ціни можуть зробити менші міста більш привабливими для покупців.

Розширення екологічних стандартів

Світові тенденції до збереження природних ресурсів та зниження викидів парникових газів впливають і на ринок нерухомості в Україні. Будівництво екологічно чистого житла та впровадження енергоефективних технологій стануть нормою.

Скільки коштують 1-кімнатні квартири по всій Україні

На однокімнатні квартири вторинному ринку спостерігається збільшення вартості, особливо в Закарпатській (37,8%) та Чернівецькій областях (37,4%). Також високий ріст цін зафіксовано в інших областях:

  • Дніпропетровська – 27%;
  • Львівська – 28,5%;
  • Сумська – 30%.

Найменший ріст цін був в Полтавській (7,41%), Київській та Тернопільській областях (9%). На відміну від інших, ціни на житло в Херсонській області впали на 25%.

Раніше ми повідомляли, як не стати жертвою аферистів при покупці нерухомості. Також ми писали, скільки коштують квартири преміумкласу на Печерську.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.