Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Київ або Львів? У якому місті можна дешевше придбати квартиру

Попри високі ціни у Києві та Львові, варто знати, що ринок нерухомості завжди пропонує різноманітні можливості для кожного покупця

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Pro Гроші порівняли вартість квартир у Києві та Львові

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Київ і Львів – два з найбільших та найпопулярніших міста України, які часто асоціюються з високими цінами на нерухомість. Для багатьох українців власна квартира в цих містах може здатися недосяжною мрією через високу вартість. Проте, насправді ситуація не така безнадійна, як може здатися на перший погляд.

Тому сайт Pro Гроші вирішив дізнатися, де дешевше придбати житло: у Києві чи Львові. Щоб розібратися з цим, ми проаналізували дані аналітики від M2bomber.

Скільки коштує нерухомість у Києві

За даними аналітики, квартири на вторинному ринку столиці в середньому коштують 53 160 гривень за один квадратний метр. Це означає, що для придбання нерухомості, наприклад, площею 50 квадратних метрів, вам доведеться заплатити 2,6 мільйона гривень. До того ж варто зазначити, що за останній місяць житло на вторинному ринку подорожчало на 0,69%.

Якщо ви віддаєте перевагу квартирам у новобудовах, то за 50 квадратних метрів доведеться заплатити 2,19 мільйона гривень. Один "квадрат" у новобудові коштує в середньому 43 800 гривень, і це на 1,18% дешевше, ніж минулого місяця. Отже, на первинному ринку житло у Києві дещо дешевше, але в цілому вартість залишається високою.

Яка вартість житла у Львові

У Львові ситуація з цінами на нерухомість також має свої особливості. На вторинному ринку ціни зросли на 0,12% до 48 096 гривень за "квадрат". Тому наразі за придбання квартири площею 50 квадратних метрів в цьому місті доведеться заплатити 2,4 мільйона гривень.

Тенденція зі зниженням вартості на квартири первинного ринку тут теж спостерігається. У Львові ціни на новобудови в середньому становлять 33 550 гривень за квадратний метр, і це на 0,37% дешевше, ніж у серпні. Тобто в місті, яке славиться своєю історією, можна придбати власний куточок площею 50 квадратних метрів за 1,7 мільйона гривень.

Де дешевше придбати житло

З огляду на ціни, можна зробити висновок, що дешевше придбати квартиру у Львові. Різниця у вартості житла вторинного ринку становить 200 тисяч гривень, а на первинному ринку – 490 тисяч гривень.

Що очікувати українцям від ринку нерухомості

Протягом найближчих двох років український ринок нерухомості може зазнати змін, особливо у Київському та Харківському регіонах. Про це повідомила експертка з нерухомості Вікторія Берещак у коментарі сайту Pro Гроші.

За її висловами, можливі перетворення серед провідних учасників ринку в Україні та зміни в самому ринковому ландшафті. Ці зміни вже спостерігаються на прикладі швидкості будівництва та способу введення в експлуатацію комплексів.

Раніше ми робили огляд квартири в Ужгороді, яку продають за 13 тис. доларів. Також ми писали, скільки коштують квартири в новобудовах наприкінці вересня.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.