Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Сподобається навіть примхливим: який дизайн інтер'єру варто спробувати всім (фото)

Використання кількох різних текстур допоможе вам досягти елегантного та сучасного вигляду одночасно

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Варто дотримуватися балансу

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Обрати стиль декору насправді не так легко, як здається. Адже іноді результат може не задовольнити замовника. Однак ви можете все поєднати. Коли багато стилів накладаються один на одного, то вони можуть дуже добре поєднуватися. Світ дизайну використовує термін "перехідний стиль", щоб описати тип, який поєднує дві різні естетики в одній кімнаті.

Про це пише realtor.

Перехідний стиль

Ключем до досягнення цього стилю є баланс. Наприклад, це може бути сучасний обідній стіл, оточений традиційними м'якими стільцями.

Martha O'Hara Interiors
Martha O'Hara Interiors

Обирайте нейтральні тони

Вони є ознакою перехідного стилю. Виберіть ненасичену палітру білого, кремового, бежевого, коричневого, сірого або світло-коричневого. Простий нейтральний колір стін, підлоги, шаф і великих меблів зробить кімнату позачасовою.

Використовуйте різні матеріали

Перехідний стиль має різні матеріали. Використовуйте однаковий колір, але різну текстуру. Незалежно від того, чи це камінь, дерево чи шкіра, перехідний стиль любить будь-які поєднання.

Використання кількох різних текстур допоможе вам досягти елегантного, але сучасного вигляду.

Економно використовуйте яскраві акценти

Варто не перестаратися та обрати кілька гучних речей, які акцентуватимуть на кімнаті, але не захаращуватимуть її.

Купіть сучасний килим

Перехідні меблі майже завжди поєднують із сучасним килимом. Замість традиційного килима з квітами чи східним орнаментом, постеліть однотонний або навіть з геометричним принтом.

Спирайтеся на класичні лінії

Обирайте меблі, які мають витончену форму з простими вишуканими лініями. Не варто використовувати округлі й декоративні деталі.

Наприклад, дверні ручки можуть бути прямими, а раковини – прямокутної форми.

Кольори грають важливу роль

Раніше ми вже писали про те, що кольори у вашому житлі мають теж чималий вплив. Вони можуть як негативно, так і позитивно впливати на ваш емоційний стан.

Наприклад, синій колір точно буде викликати у вас лише поганий настрій. Краще поєднувати його з теплими й світлими відтінками, наприклад, з золотом і деревом. Також негативно на вас буде впливати й фіолетовий колір. Адже він буде постійно викликати відчуття страху та тривоги.

Детальніше про вплив кольорів на ваше життя можете прочитати у нашому матеріалі за посиланням.

Також ми розповідали про те, як правильно облаштувати кімнату. Найголовніше, щоб вам було комфортно. Однак не варто забувати також про практичність і зручність. Детальніше читайте тут.

Раніше ми писали про те, чому люди почали менше орендувати квартири в Києві. Також сайт Pro Гроші розповідав, які тренди переважали на ринку нерухомості у 2022 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.