Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Це табу! Що ніколи б не зробив дизайнер у своїй квартирі

Варто завжди опиратися лише на свої власні бажання та уподобання

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

На деяких речах не варто економити

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ремонт у квартирі завжди справа нелегка. Варто підібрати хороші матеріали та зробити все так, аби зміни вам приносили лише задоволення.

Опираючись на свій досвід в дизайні понад 8 років, я точно знаю, що ніколи б не зробила у своєму будинку. І найперше — ніколи б не заощаджувала на матеріалах, які ховаються у стелю, стіни, підлогу. Це ті речі, на яких точно не варто економити.

Також не шкодуйте грошей на те, що не так легко демонтувати, й від чого залежить багато чого у будинку. Наприклад, підлога. Її точно потрібно обирати прискіпливо.

Також, проєктуючи свій дім, я ніколи не слідувала трендам. Опиралась лише на свої власні бажання та уподобання.

Але крім цього, є ще матеріали для оздоблення. Їх багато хто використовує, але я б точно не прикрашала ними свій дім, а саме:

  • ПВХ-плівка на стелі;
  • лінолеум;
  • OSB-панелі;
  • рідкі шпалери;
  • пластикові плінтуса;
  • дрібна плитка;
  • глянцевий керамограніт на підлогу;
  • необроблена стеля;
  • підлога із мікроцементу.

Також не забувайте про стіни. Не варто залишати стіни абияк, бо вони будуть фарбуватись або на них будуть легкі шпалери. Якщо їх не обробити, то всі нюанси на них буде видно, особливо, коли попадатиме штучне світло.

Всі вищеперераховані критерії неекологічні, незатишні та недосконалі, на мій погляд. А дім створений для того, щоб в ньому було затишно, комфортно, чисто та максимально екологічно.

Що стосується світла, то ніколи б не обрала лиш один вид підсвітки. Комфортно та практично, коли у кожної зони в приміщенні своє освітлення. І, обравши ту чи іншу зону, ви її можете підсвітити, а не вмикати загальне стельове освітлення й фарбуватись або читати перед сном книгу.

Звичайно, уподобання у кожного різні, але я дизайнер-практик, тому маю чіткі аргументи, чому саме це все я б в жодному разі не застосувала у своєму домі.

Раніше ми пояснювали, навіщо в хрущовках загадкове вікно між ванною та кухнею. Також ми розповідали, де краще купувати будматеріали та як отримати гарну знижку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.