Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В яких кольорах та відтінках не варто оформляти квартиру – антитренди 2023 року

Деякі кольори варто використовувати лише як акценти, адже якщо їх забагато, то вони можуть впливати на ваш стан

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Ви можете використовувати світлі відтінки

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Роблячи ремонт у вашій оселі, важливо звертати увагу на всі деталі. А особливо – на кольори. Деякі з них можуть красиво виглядати на сторінках журналів, але жити вам буде некомфортно, адже тоді ви можете відчувати пригніченість, дратівливість і відсутність сил.

Сайт Pro Гроші розповідає, в який кольорах не варто оформляти вашу квартиру.

Червоний

У кімнаті з червоними або бордовими стінами багато хто відчуває прилив сил, нервове збудження. Однак ви можете відчувати й агресію. Якщо ви живете у великому місті та маєте стресову роботу, то у квартирі з такими стінами вам буде досить важко розслабитися та відпочити. Тому такий колір використовувати краще лише як акцент.

Синій

Такий колір точно буде викликати у вас лише поганий настрій. Краще поєднувати його з теплими й світлими відтінками, наприклад з золотом і деревом.

Фіолетовий

Якщо такого кольору досить багато у вашій квартирі, то він може викликати тривожність та відчуття страху. Однак, якщо фіолетовий вам дуже до вподоби, то ви можете використати його світлі відтінки.

Коричневий

Цей колір найчастіше асоціюється з теплом, надійністю, стабільністю. Але і тут є свої нюанси. Якщо коричневого забагато, то в такій квартирі ви захочете тільки спати й на прилив сил не варто й чекати.

Краще вибрати бежево-коричневу гаму і додати зелені акценти, в тому числі у вигляді кімнатних рослин.

Чорний

Цей колір більше підходить для нежитлових кімнат — санвузла, вбиральні, бібліотеки. В інших же просторах він буде діяти гнітюче.

Ціни на квартири у грудні

Середня вартість квадратного метра у новобудовах у Києві у грудні дещо зросла і зараз становить 48 300 гривень (у листопаді це було 48 200 гривень).

Преміумклас. Наразі в таких ЖК квадратний метр коштує в середньому 124 600 гривень, у листопаді середня ціна становила 132 800 гривень. Однокімнатна квартира в ЖК такого класу коштує в середньому 8,9 млн гривень.

Бізнес-клас. Вартість також зросла, й у грудні квадратний метр коштує в середньому 70 700 гривень. У листопаді ціна становила 69 400 гривень. В новобудовах такого класу однокімнатні квартири продають в середньому за 5 млн гривень.

Комфорт-клас. Середня вартість квадратного метра у грудні 2022 року становить 38 500 гривень, що на 1 500 гривень дорожче, ніж у листопаді. Однокімнатна квартира в таких новобудовах коштує в середньому 2 млн гривень.

Економклас. Вартість підвищилася суттєво і наразі становить 34 900 гривень, у листопаді квадратний метр коштував 31 000 гривень. В таких новобудовах вартість однокімнатної квартири становить 1,2 млн гривень.

Раніше ми розповідали про топ-3 квартир, до яких треба придивитися у 2023 році. Також ми писали про те, що відбувається на ринку оренди в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.