Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Світло грає чималу роль – як облаштувати квартиру, аби в ній було завжди комфортно

Дизайнери стверджують, що м'які вигини й округлості краще впливають на ваш психологічний добробут

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Важливо не забувати про комфорт

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Дизайн квартири має чималий вплив на ваш настрій. Тому треба ретельно підбирати те, що буде постійно поруч – кольори, фактури, меблі.

Про це пише РБК-Україна.

Облаштувати кімнату варто лише, аби вам було комфортно. Однак не варто забувати також про практичність і зручність.

Якщо ви любите відчуття затишку в маленьких кімнатах, тоді для вас може підійти щільне облаштування. Якщо ж вам до душі великі вільні площі, розставляйте меблі відповідно.

Проте запамʼятайте, що в будь-якому випадку розташовуйте меблі варто так, щоб до кімнати потрапляло якомога більше світла. Також низькі стелі можуть знизити рівень стресу.

Дизайнери стверджують, що м'які вигини й округлості краще впливають на психологічний добробут мешканців. Вони роблять простір більш гнучким і допомагають відчувати себе затишно.

Додайте рослини

Присутність зеленого кольору допоможе заспокоїтися та відновити рівновагу. Приблизно те саме відчуває людина, коли знаходиться на природі.

Такий ефект можна відтворити у власній кімнаті. Для цього варто додати якомога більше рослин, які вам подобаються. У дизайні інтер'єру цей тренд називають біофільним.

Приберіть те, що вас дратує

З часом деякі речі вдома починають набридати та навіть дратувати. Приберіть такі речі з вашого простору та додайте ті, які будуть у вас викликати лише позитивні емоції.

Якщо вам хочеться постійних змін у кімнаті, то не варто щоразу робити ремонт. Ви можете просто змінити розташування меблів у кімнаті.

Також не забувайте частіше проводити ревізію речей. Якщо у вас багато старих та поламаних предметів, то позбувайтеся їх.

Наведіть порядок

Безлад може бути дратівливим для багатьох людей. І так, проблема може полягати саме в ньому, а не в інтер'єрі. Тому важливо зробити квартиру комфортною.

Коли житло чисте та прибране, то і відчуття тривоги може зникнути набагато швидше.

Не забувайте про кольори

Раніше ми вже писали про те, що кольори у вашому житлі мають теж чималий вплив. Вони можуть, як негативно, так і позитивно впливати на ваш емоційний стан.

Наприклад, синій колір точно буде викликати у вас лише поганий настрій. Краще поєднувати його з теплими й світлими відтінками, наприклад з золотом і деревом. Також негативно на вас буде впливати й фіолетовий колір. Адже він буде постійно викликати відчуття страху та тривоги.

Детальніше про вплив кольорів на ваше життя можете прочитати у нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми писали про те, чому люди почали менше орендувати квартири в Києві. Також сайт Pro Гроші розповідав, які тренди переважали на ринку нерухомості у 2022 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.