Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ситуація змінюється щохвилини – що відбувається на ринку оренди квартир у Києві

Традиційна сезонність на київському ринку нерухомості цього року не відбудеться, говорять експерти

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Ціна житла може залежати від кількох факторів

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

З початком повномасштабного вторгнення ситуація на ринку оренди квартир в Україні різко змінилася. Однак навіть сьогодні вона не є стабільною. Наразі найдорожче житло саме в Києві, однак експерти запевняють, що варто чекати ще одного оновлення цін.

Про це пише OBOZREVATEL.

Наразі попит на житло є, але зараз час орендаря.

"Раніше я міг з першого перегляду квартиру здати, зараз у середньому в мене на це йде тиждень-два. Орендарі не хочуть знижувати ціни. Те, що ви бачите в оголошеннях, це швидше те, за якою ціною хочуть здавати. Насправді кожен готовий трохи поступитися, якщо сподобався квартирант", – розповідає столичний рієлтор Максим.

Однокімнатну квартиру у столиці можна орендувати за 7-10 тис. Але якщо квартира з ремонтом та знаходиться в центрі міста, то може коштувати ще дорожче. Наприклад, в елітних ЖК ви віддасте 16-20 тис. грн.

Найдешевше обійдеться житло в столиці, яке розташоване далеко від станцій метро (близько 6 тис. грн за однокімнатну).

"Традиційна сезонність на київському ринку нерухомості цього року не відбудеться. До кінця серпня, ймовірно, не буде напливу студентів, також не приїдуть і сезонні працівники. Люди їдуть, якщо в них вже є робота, або перевели, або повертаються до своїх квартир. Тих, хто переїжджає до Києва, шукає квартири для оренди чи купівлі, щоб влаштувати життя у Києві, немає. А їх було дуже багато", – каже рієлторка Юлія Курганова.

Внаслідок підриву Каховської ГЕС з Херсонської області евакуйовують тисячі людей. А тому, скоріше за все, варто чекати нового подорожчання житла.

На ринок нерухомості повернулись інвестори

Ще рік тому практично усі угоди, які укладались у періоди активізації попиту, стосувались лише розв'язання квартирного питання. Тобто, люди купували житло для себе, а середня площа нерухомості становила 60−70 кв.м.

Але сьогодні на ринок повернулися інвестори. Середня площа інвестиційних квартир, що мають попит, – 45-50 кв.м.

Найбільше інвесторів цікавлять однокімнатне житло з європлануванням, достатньо просторими кухнями, окремою спальнею, а також ергономічно сплановані студії, де легко поміщаються усі необхідні функціональні зони.

60% цих інвесторів — люди у віці 30−40 років. Третина — ті, кому за 40. Ще 10% — вікова категорія до 30 років.

Більше інформації ви знайдете в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми розповідали вже про те, чого чекати від ринку нерухомості влітку. Також ми писали, як розпізнати небезпечний ЖК для купівлі квартири.

Ще вас може зацікавити інформація про те, як швидко окупиться інвестиція у квартиру.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.