Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Шахрайські схеми в дії: як вберегти себе під час оренди житла

Оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак ексклюзивно для сайту Pro Гроші розповіла про те, як не натрапити на аферистів

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть залишитися без житла та грошей

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Шахраї ніколи не зупиняються і продовжують придумувати нові схеми, аби виманити в українці більше грошей. Один з найпоширеніших обманів – оренда неіснуючої квартири. Однак навіть від цього ви можете себе убезпечити.

Про це пише поліція Київської області у Facebook.

Яку схему використовують аферисти

На інтернет-платформах вони публікують неправдиві оголошення про надання в оренду квартир в різних містах України. Для цього шахраї використовують фото чужих помешкань.

Потім, коли звичайні люди "клюють" на це, то аферисти просять передплату на карту, аби нібито не здати в оренду цю квартиру іншим людям. Після того, як громадяни перекидували необхідну суму, то шахраї просто зникали та не виходили більше на звʼязок.

Така сама ситуація сталася нещодавно і в Київській області. Аферисткою виявилась 23-річна жителька Бориспільського району. За фактом шахрайства, скоєного під час дії воєнного стану, відкрито кримінальне провадження.

"Наразі поліцейські перевіряють зловмисницю на причетність до вчинення аналогічних правопорушень на території Київської області", – йдеться у повідомленні.

Як правильно орендувати квартиру

Раніше оглядачка ринку нерухомості Вікторія Берещак ексклюзивно для сайту Pro Гроші розповіла, що для цього існує декілька правил.

Найперше – не вірте дешевим оголошенням. Якщо ви бачите оголошення, де надто низька ціна, навіть нижче ринкової, дивні фото житла, незрозуміла адреса, то варто замислитися.

Так само звертайте увагу на те, якщо у вас просять перевести завдаток. Адже, як правило, у такому випадку з вами спілкуються саме шахраї.

Після того, як ви поспілкувалися з власником житла, то не поспішайте одразу його орендувати. Спочатку варто поглянути на квартиру. І краще, беріть з собою рієлтора. Так, йому доведеться заплатити, але ви себе точно можете убезпечити.

Так само не звертайте увагу на ті квартири, де ціна набагато вища навіть середньоринкової. А тим паче якщо вона завищена необʼєктивно.

"Зараз це дійсно можливо, а особливо у тих регіонах, де багато переселенців. Тому не варто підживлювати грошима таких власників, які просто грають на людському горі", – говорить експертка.

Якщо вас зацікавила ця тема, то про інші правила безпечної оренди житла ви можете прочитати в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше ми повідомляли, що відбувається з цінами на новобудови та вторинну нерухомість. Також ми писали, які ЖК Києва пропонують найдешевші квартири-студії.

Ще сайт Pro Гроші вже розповідав вам про те, як швидко окупиться інвестиція у квартиру в Україні на сьогодні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.