Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Кольорова терапія для інтер'єру: який відтінок здатен освіжити вашу квартиру

Психологи стверджують, що всі відтінки цього кольору позитивно впливають на продуктивність

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Ви можете надати приміщенню особливий шарм

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

На ремонт житла можна витратити чимало грошей. Якщо хочеться змін, але з мінімальними витратами, то варто додати лише яскравих деталей, які можуть вдихнути нове життя у звичний інтер'єр.

Про це пише room to do.

Психологи стверджують, що всі відтінки жовтого позитивно впливають на продуктивність. Також вони сприяють генерації нових ідей та наповнюють простір радісною атмосферою. Саме тому краще додати до вашого будинку більше гірчичного кольору, адже він вдало "впишеться" у будь-який стиль.

Що змінить гірчичний колір:

  • надасть приміщенню особливий шарм у класичному стилі;

  • стане родзинкою в лофті;

  • розбавить розмірений скандинавський стиль.

Як правильно його застосувати в новому дизайні

Оздоблення. Ви можете оформити одну зі стін у гірчичному кольорі. Це буде гарним рішення для вітальні, спальні, їдальні, дитячої та навіть ванної. Однак якщо ви все-таки вирішили використати цей яскравий колір для обробки стін, то пам'ятайте, що решта відтінків мають бути максимально спокійними.

Меблі. Ви можете обрати яскравий диван, м'яке крісло, пуф, ліжко тощо. Головне правило – у кімнаті має бути лише один великий акцент гірчичного кольору.

Декор та текстиль. У квартиру можна додати невелику деталь гірчичного кольору. Наприклад, свічку простої форми, вазу або практичні аксесуари.

Памʼятайте, що коли ви додасте гірчичний колір, то він не залишить вашу кімнату поза увагою. Ви будете із задоволенням проводити там час, а гості – захоплюватимуться вашим бездоганним смаком.

Кольори грають важливу роль

Раніше ми вже писали про те, що будь-які кольори у вашому житлі мають чималий вплив.

Наприклад, синій колір точно буде викликати у вас лише поганий настрій. Краще поєднувати його з теплими й світлими відтінками, наприклад, з золотом і деревом.

Також негативно на вас буде впливати й фіолетовий колір. Адже він буде постійно викликати відчуття страху та тривоги.

Детальніше про вплив кольорів на ваше життя можете прочитати у нашому матеріалі за посиланням.

Що ніколи б не зробив дизайнер у своїй квартирі

Також ми вже розповідали про те, що є деякі речі, які б дизайнер ніколи не відтворив би у своїй квартирі. Він ніколи б не економив на матеріалах. Також не шкодуйте грошей на те, що не так легко демонтувати, й від чого залежить багато чого у будинку. Наприклад, підлога. Про інші деталі можна прочитати в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, які будуть тренди в дизайні інтер'єру протягом 2023 року. Також ми писали, як можна легко освіжити оселю. Більше про дизайн інтер'єру читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.