Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

4 секретні правила дизайну інтер’єру: як легко освіжити оселю

Всього кілька дизайнерських порад допоможуть вдихнути свіжість в інтер’єр вашої оселі

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Секрети інтер'єру від дизайнера

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Різдвяно-новорічні свята завершуються, тож українці починають звільняти кімнати від яскравого оздоблення. Без ялинки в центрі вітальні, палаючих гірлянд і різноколірних іграшок з’являється відчуття похмурості, затишок зникає, поступаючись однотонній буденності. Але можна сказати "ні" нецікавим дизайнерським рішенням і перетворити дім на розкішне середовище за допомогою всього чотирьох порад від експерта у сфері внутрішнього оздоблення.

Секрети інтер’єру розкрила дизайнерка Марі Метьюз.

Список місць, які накопичують безлад

Перша порада – знайти час на створення переліку місць в будинку, до прибирання яких часто не доходять руки. В основному люди наводять порядок у центральних частинах оселі, забуваючи про закутки, де формується пилюка та збирається безліч дрібних предметів.

Мова про тумбочки, комоди, шафи, місця під ліжком і приховані пилозбірники на кухні. Обов’язково розташуйте їх за збільшенням масштабів брудноти, щоб спочатку впоратися з невеликими проблемами та відчути радість від поступового крокування до завершення.

Правило "одного дотику"

Як стверджує Марі Метьюз, "коли ми зберігаємо фізичний безлад навколо себе, наш психічний стан також наближається до хаосу, що безпосередньо впливає на концентрацію уваги та стрес". Тому варто привчити себе користуватися правилом "одного дотику", яке дозволяє швидко прийняти рішення щодо будь-якого предмета в домі. Декому важко викидати навіть старі речі, які не несуть жодної користі.

Правило передбачає: взявши щось в руку, потрібно одразу вирішити долю предмета – залишити, подарувати чи викинути. Перше, що приходить в голову після дотику, є правильним рішенням, яке не можна змінювати. Після такого моніторингу ви почуватимете легкість, оптимізм і вдячність за речі, які зберегли.

Кольоровий поділ кімнати

Інколи набридають пастельні тони, хочеться розбавити однотонність чимось яскравим і акцентним. У 2023 році ніхто не скаже, що експерименти з відтінками – це ознака поганого смаку. Варто лише знати, як розподіляти кольори в одному середовищі. Дизайнерка рекомендує користуватися секретним правилом 60/30/10.

Тобто 60% палітри кімнати виділити на основний відтінок, який не створюватиме дискомфорт. Наприклад, небесно-блакитний. Ще 30% заповнити допоміжним кольором, зокрема зеленим чи світло-фіолетовим. Нарешті, для 10% виберіть щось яскраве, сміливе і нестандартне, щоб боротися з похмурістю. Це може бути яскраво-жовтий або зелений.

Створення затишку додатковими елементами інтер’єру

Останній дизайнерський секрет – додати в загальний декор тактильні текстури. Мова про речі, дотик до яких викликає відчуття тепла, комфорту і ніжності. Наприклад, акцентні м’які подушки, масивні в’язані пледи, товсті килими, диван, завалений іграшками… Все це створить привабливу атмосферу та боротиметься з зимовою сірістю на вулиці. Що може бути краще, ніж повернутися з вулиці в оселю, наповнену комфортом і м’якістю?

Раніше сайт Pro Гроші писав про топ-8 антитрендів в дизайні інтер'єру на 2023 рік. Також ми повідомляли, для чого насправді були потрібні 4-метрові стелі в "сталінках".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.