Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Як оновити кухню без ремонту? Прості та доступні способи зміни інтер'єру

Розповідаємо, як швидко змінити інтер'єр кухні, які матеріали використовувати та на що звернути увагу

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Як швидко оновити дизайн кухні без надмірних зусиль

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Навіть продуманий в деталях і якісний ремонт із часом втрачає свою новизну і починає "приїдатися". Особливо швидко цей етап наступає на кухні, бо там члени сім’ї проводять левову частку часу. Обідня зона, як серце домашнього вогнища, повинна відповідати вимогам затишку і комфорту. Рано чи пізно домочадці приходять до питання: як змінити кухню? Дизайнери кажуть, що для оновлення інтер’єру не завжди потрібні кардинальні заходи. Розглянемо прості, але дієві методи вирішення проблеми.

Обклейте кухонні фасади

Якщо не хочете возитися із фарбою, для вас існує просте рішення – оновіть фасади кухні за допомогою спеціальної плівки. На ринку є безліч варіантів – від бюджетних до дорогих. Плівку обов'язково треба наносити на знежирену поверхню, а зверху пройтися теплою праскою. Дизайнери рекомендують використовувати кілька кольорів, а також розмістити різні малюнки на фасадах.

Оновіть дизайн робочої стінки

Ця частина кухні завжди перед очима, тому не дивно, що вона може дуже швидко набриднути. Що робити:

  • обклеїти її спеціальними стікерами, нанести різні малюнки та декор, аби пожвавити дизайн;
  • пофарбувати робочу поверхню (цей варіант підходить для тих, хто не гидує возитися із фарбами);
  • закрити поверхню панелями на клейкій основі, із імітацією дерева та цегли. Зазначимо, що облицювальні листи бувають алюмінієвими, гіпсовими, з різною текстурою.

Замінити освітлення

Дизайнери наголошують, якщо на вашій кухні лише одна люстра, ви пропустили багато інтер’єрних трендів. Спробуйте нові підходи до питань освітлення. Також спробуйте придбати нові точкові джерела світла, над фартухом наклейте діодну стрічку, розмістіть маленькі люстри над мийкою. Всі ці кроки допоможуть створити цікаву та затишну атмосферу.

Купіть нові ручки для шаф

Це, здавалося б, просте рішення, насправді працює. Недорогу фурнітуру ви швидко знайдете у будівельних гіпермаркетах. Цікаво, що така дрібниця, як ручки, може кардинально змінити вид кухні. Експериментуйте зі стилями, матеріалами, шукайте цікаві дизайни, тим паче, що зняти старі та прикрутити нові ручки дуже просто.

Новий посуд та текстиль

Чим найчастіше ми користуємось на кухні? Правильно, посудом. Тож рекомендуємо замінити його, обрати гарні сервізи, набори бокалів. Придбайте нові штори, скатертину, рушнички… У комплексі це допоможе змінити інтер’єр та додасть кухні нових "родзинок", приємних для ока.

Раніше ми розповідали, які будуть тренди в дизайні інтер'єру протягом 2023 року. Також ми писали, як можна легко освіжити оселю. Більше про дизайн інтер'єру читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.