Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Килими, антикваріат та креативність: топ трендів у дизайні інтер’єру на 2023 рік

Дизайнери інтер'єру розповіли, що зробить вашу квартиру стильною у 2023 році

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

У моду повертаються шпалери в квіточку

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Попри те, що в країні триває війна, ринок нерухомості продовжує працювати. Так, люди продовжують купувати житло та робити ремонти. Тренди в дизайні інтер'єру швидкоплинні, тому те, що було стильним ще два роки тому, зараз вже може бути неактуальним.

Про те, як зробити так, щоб ваша квартира виглядала стильно, розповіли експерти для американського Cosmopolitan.

Що буде в тренді у 2023 році

Дерево та природні елементи

Стійкість та екологічність стають дуже важливими. Тому тренд на використання природних матеріалів продовжуватиме тільки зростати.

Проте засновниця Kristina Phillips Interior Design Крістіна Філліпс зазначила, що дизайнери обиратимуть не всі породи дерев. Так, популярності набирають текстуровані та темніші породи дерев.

"Використання природних елементів у всьому будинку стає все більш модним. Мені подобається запропонувати своїм клієнтам ідею акцентної стіни, обшитої дерев'яними панелями. Дерево – цікавий спосіб додати глибини, а оскільки воно нейтрального кольору, дерево вам ніколи не набридне", – зазначив головний дизайнер MR Interiors Міхаль Рубін.

Плавні вигини

Інтер’єрний блогер Хані Сеті прогнозує, що у 2023 році ми будемо спостерігати відмову від прямих ліній, які часто спостерігаються в сучасних меблях.

"Ми вже відходими від квадратних і гострих кутів. Так, ми знову переходимо до більш м'якого та плавного вигляду. Арочні дверні прорізи і круглі дзеркала пом'якшують простір", – каже Майк Семеген, власник і керівник проєкту Hello Home Studios.

Похмурий настрій

Хана Сеті каже, що цього року в тренді будуть темні стіни. Вона також заперечує те, що темний колір на стінах роблять кімнату візуально меншою. За її словами, навпаки, темний колір створює більше затишку, особливо, якщо ви оберете шпалери з візерунком драматичних квітів.

Затишне освітлення

Марина Ю, старший дизайнер Whitehall Interiors, каже, що ми відходимо від прямого освітлення. Тепер варто звертати увагу на освітлення, що виходить з плінтусів, бра, а також світильників, які знаходяться на рівні очей.

Додаткові текстури

Дизайнер інтер'єру Тара Макколі зазначає, що муаровий шовк стрімко повертається в моду. Так, текстури надає багато глибини та руху будь-якому кольору.

Багатошарові килими у вітальні також є трендовою ідею в дизайні. Ідея полягає в тому, щоб створити шари з килимами різного розміру, з різною текстурою. Це додасть комфорту не тільки фізично, але й візуально.

Створення старого нового

Сара Бернард, дизайнер інтер'єрів в Sarah Barnard Design, каже, що використання перероблених матеріалів або включення більшої кількості старовинних та антикварних предметів може чудово вплинути на навколишнє середовище. Вона пояснює, що інтерес до будинків з власними історіями та легендами тільки зростатиме. Індивідуальність та історія матеріалів сприяє глибшому відчуттю місця та особистості.

Відтінки дорогоцінних каменів

Марина Ю вважає, що у 2023 році дизайнери часто обиратимуть фіолетовий колір. Це універсальний відтінок, який має широкий діапазон варіацій, від барвінкового до лілового та баклажанового.

Також глибокими та розкішними є тони червоного, зеленого та синього. Вони одночасно здають насиченими та затишними. Такі кольори чудово підходять для акцентної стіни.

Індивідуальний стиль та творчість

Кортні Торк, провідний дизайнер інтер'єрів у Courtney Turk Interiors, зазначає, що зростає акцент на створенні індивідуального простору, який відповідає особистому стилю. У дизайнерській індустрії часто спостерігаються "скопіювати та вставити". Багато в чому це пов'язано з впливом соціальних мереж.

Відмова від домашнього офісу

Дель Гавіо, директор дизайнерської фірми Del Gavio Group каже, що після пандемії, люди починають повертатися до роботи поза квартирою. Тому замість надмірної уваги до того, щоб перетворити квартиру на офіс, у 2023 році актуальним буде перехід до приміщень, які підходять для медитацій. Так, в тренді буде створення спокійного простору для збору думок за допомогою медитацій, занять йогою або пілатесом, читання.

Про те, які рішення в дизайні вже є застарілими, читайте детальніше в нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, для чого в "сталінках" робили 4-метрові стіни. Також ми розповідали про приховані елементи дизайну в серіалі "Wednesday".

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.