Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Цього ніхто не очікував: топ-3 квартир, до яких треба придивитися у 2023 році

Новий топ квартир відрізняється від цьогорічного, стверджує експерт з нерухомості

Колаж: Pro Гроші

Ситуація на ринку нерухомості змінилася

Колаж: Pro Гроші

Вподобання людей стосовно житла змінюються доволі часто. На це впливає низка факторів. Особливо з початку повномасштабного вторгнення ринок нерухомості зазнав чималих змін.

Про це сайту Pro Гроші розповів президент асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України Юрій Піта.

На які квартири варто звернути увагу у 2023 році

Квартири будуть популярні з ремонтом. З хорошим ремонтом, або середнім. Такі, які придатні для проживання. Більше будуть в тренді одно- чи двокімнатні квартири. Це не буде новобудова, але більш-менш новий житловий фонд. Умовно з 2000-них років і до сьогодні, – розповідає експерт.

Більшість українців не звертають увагу на поверх чи тип опалення у квартирі.

Наприклад, на вид опалення люди не звертають уваги, адже всі розуміють, що через кілька місяців чи пів року це все налагодиться і буде працювати. Також варто розуміти, що більшість новобудов зараз саме з електроопаленням, і газу там майже немає. Зараз люди вже не зважають й на поверх, як це було на початку повномасштабного вторгнення. Більшість орендує квартири на 16-тих поверхах і вище, – говорить Юрій Піта.

Людям варто зосередитися на квартирах, які мають такі критерії:

  • одно- або двокімнатна;
  • нестарий житловий фонд;
  • наявність ремонту.

Новий топ квартир відрізняється від цьогорічного, стверджує експерт. Адже до війни люди більше цікавилися новобудовами без ремонту. Зараз же ситуація змінилася.

Також раніше українці обирали житло з великими вікнами, а на локацію здебільшого взагалі ніхто не зважав. Зараз же всі переймаються тим, чи є поряд важлива для країни або міста інфраструктура.

Що відбувається на ринку оренди житла

Раніше ми писали, що в економкласі в оренді зберігається досить стабільний попит на одно- та двокімнатні квартири в столиці, а також у західних областях. А от трикімнатні квартири зараз все частіше починають винаймати покімнатно, якщо власники дають на це згоду.

Вартість оренди житла у Києві наразі знаходиться на такому рівні:

  • 1-кімнатні – 5 000-7 000 гривень на місяць;
  • 2-кімнатні – 6 000-8 000 гривень;
  • 3-кімнатні – 9 000-14 000 гривень.

Раніше ми розповідали, що відбувалося з цінами на квартири у Києві восени 2022 року. Також ми писали, як можна заробити на продажі квартири. Більше про те, які зміни та перспективи чекають на українців у 2023 році читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.