Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

"Американські гірки" на ринку нерухомості: що відбувалося з цінами на квартири цієї осені

Розповідаємо, що відбувалося на ринку нерухомості восени 2022 року та скільки коштувало житло у Києві

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Скільки коштували квартири в новобудовах у Києві цієї осені

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Масовані ракетні обстріли цієї осені також вплинули на ринок нерухомості в Україні. Наприклад, більшість людей наразі шукають житло, яке розташоване якомога далі від об'єктів критичної інфраструктури.

За допомогою сайту купівлі-продажу нерухомості ЛУН розповідаємо, скільки коштували квартири в новобудовах у Києві восени 2022 року.

Ціни на квартири в ЖК восени 2022 року

  • Вересень

На початку осені квадратний метр коштував в середньому 47 600 гривень. Тоді квартири продавали у 168 новобудовах столиці.

В новобудовах преміумкласу у вересні 2022-го середня ціна квадратного метра становила 135 300 гривень. Вартість таких квартир досить висока, однак забудовники не знижували ціни, бо розраховували, що їм вдасться продати таку нерухомість.

Середня вартість квадратного метра в ЖК бізнес-класу на початку осені становила 70 300 гривень. В новобудовах класу комфорт квадратний метр коштував в середньому 33 900 гривень. А середня ціна квадратного метра в ЖК економкласу у вересні 2022-го становила 30 000 гривень.

  • Жовтень

Середня ціна квадратного метра у жовтні помітно зросла, порівняно з вереснем, і становила 49 000 гривень. При цьому кількість новобудов, в яких продавали житло, також збільшилась до 180 об'єктів.

У жовтні в ЖК преміумкласу середня ціна квадратного метра не змінилася та продовжувала становити 135 300 гривень. В новобудовах бізнес-класу середня вартість квадратного метра трохи знизилася – 68 300 гривень.

Квадратний метр в ЖК класу комфорт коштував в середньому 35 400 гривень, це на 1 500 гривень дорожче, ніж у вересні. Середня ціна квадратного метра в новобудовах економкласу у жовтні 2022 року також залишилась без змін – 30 000 гривень.

  • Листопад

Наприкінці осені середня ціна квадратного метра становила 48 200 гривень, трохи дешевше, ніж у жовтні, але дорожче, ніж у вересні. Квартири продавали у 186 новобудовах Києва.

У листопаді квадратний метр в новобудовах преміумкласу коштував дешевше, ніж в попередні два місяці – 132 800 гривень. В ЖК бізнес-класу наприкінці осені спостерігалась тенденція до зростання цін, вартість квадратного метра становила 69 400 гривень.

В новобудовах класу комфорт вартість квадратного метра також трохи збільшилась та становила 37 000 гривень. В ЖК економкласу у листопаді 2022 року квадратний метр коштував в середньому 31 000 гривень, це на 1 000 грн дорожче, ніж в попередні місяці.

Раніше ми розповідали, чому ціни на квартири продовжують зростати. Також ми писали, що буде з цінами на квартири в грудні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.