Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Вчителям готові платити 40 тисяч гривень: хто може розраховувати на таку зарплату

Попри низькі зарплати у сфері освіти, деяким освітянам пропонують оклади вище за середні

Фото: Pexels

Вчитель англійської мови може заробляти до 40 тисяч гривень

Фото: Pexels

В Україні заробітня плата вчителів є не досить високою. Хоча до основної ставки додаються різні доплати та премії, загальний дохід часто не перевищує 10 тисяч гривень. Проте окремі фахівці можуть отримувати до 40 тисяч гривень від роботодавців.

Про це свідчать вакансії на платформі з пошуку роботи Robota.ua.

Хто з вчителів може отримувати високу зарплату

В Україні дуже затребуваними є викладачі іноземної, а саме англійської мови. На платформі з пошуку роботу представлено кілька сотень вакансій на цю посаду. При цьому варто зауважити, що роботодавці пропонують досить широкі зарплатні діапазони для фахівців з цієї галузі – від 10 тисяч до 40 тисяч гривень.

В одній зі шкіл, де активно шукають вчителів англійської мови, готові платити від 17 тисяч до 35 тисяч гривень.

"Викладач може проводити як індивідуальні, так і групові заняття (від 2 до 6 осіб у групі), за групові уроки ставку підвищено", – йдеться в оголошенні.

Ще одна школа пропонує зарплату у діапазоні від 25 тисяч до 35 тисяч гривень. У цій школі викладач повинен проводити заняття англійською за методом Каллана – це методика повного занурення у мовне середовище, яка допомагає учням швидше засвоювати нову мову.

При цьому зауважимо, що вчителі, які викладають іноземну мову, можуть працювати дистанційно. Так, в одній з онлайн-шкіл пропонують вакансію педагогу з вільним мовним володінням на рівні B2-C2. За його роботу пропонують грошову винагороду в розмірі від 10 тисяч до 40 тисяч гривень.

Варто звернути увагу на те, що середня зарплата вчителів становить 22 тисячі гривень.

У яку відпустку можуть піти вчителі у 2024 році

У 2024 році вчителі мають право на оплачувану відпустку. Вона може бути різних видів:

  • щорічна (до 56 днів);
  • додаткова (через навчання або творчі потреби);
  • соціальна (у зв’язку з вагітністю чи доглядом за дитиною);
  • творча та для підготовки до змагань.

Та зауважимо, що за умов воєнного стану відпустку можуть скоротити до 24 днів, відповідно до Закону України "Про організацію трудових відносин в умовах воєнного стану".

Раніше ми повідомляли, яке покарання загрожує українцям за мобінг на роботі. Також пропонуємо дізнатися, чи може роботодавець звільнити працівника під час воєнного стану.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.