Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українку звільнили через вірусне відео у Tik-Tok: як соцмережа не догодила керівнику

За словами Валерії, виходить, що її звільнили не через професійні негаразди чи помилки, а через приватне відео

Фото: УНІАН, скриншот Pro Гроші. Колаж: Pro Гроші

Дівчина отримала дзвінок від завідувача відділення

Фото: УНІАН, скриншот Pro Гроші. Колаж: Pro Гроші

У Києві звільнили фельдшерку медичної допомоги за те, що дівчина знімала відео у Tik-Tok. За словами керівництва, дівчина ганьбила такою поведінкою заклад, де працює, та свою професію, а також додали, що "такі працівники нам не потрібні".

Про це розповіла Валерія у своєму акаунті в Tik-Tok.

Зміст
1.Що відомо
2.Чи законні такі дії
3.Що варто робити, аби захистити свої права
4.Як реагують на скандал українці

Що відомо

Дівчина вела свою сторінку у даній соціальній мережі близько трьох років. Одне з останніх відео стало досить популярним, а тому почало віруситися мережею. Через певний час його побачило і керівництво закладу, де працює Валерія.

Одразу після цього дівчина отримала дзвінок від завідувача відділення.

"Вона сказала, що моя молода колега знаходиться у неврологічному відділенні з підозрою на інсульт і питає мене: "Ви теж так хочете?". Я взагалі спочатку нічого не зрозуміла. Потім було продовження: "Ви знімали відео в Tik-Tok?". Але про це всі знали, ці відео всі бачили, тому питання я не зрозуміла", – розповідає дівчина.

За словами керівництва, дівчина ганьбила гідність своєї професії та швидкої допомоги.

"Керівниця говорить: "Нам в чат завідувачів скинули ганебне відео, де ви лаєтеся у формі, ганьбите швидку медичну допомогу, і було прийнято рішення, що такі працівники, які паплюжать честь та гідність центру, нам не потрібні"", – додає дівчина.

Тобто, за словами Валерії, виходить, що її звільнили не через професійні негаразди чи помилки, а через приватне відео.

Чи законні такі дії

За словами адвоката Ростислава Кравця, саме з таким формулюванням, про яке зазначила колишня фельдшерка, її навряд звільнили б.

Можливо, це сталося все-таки через професійні якісь негаразди або через скорочення тощо. Адже в наказі вони мають прописати точні причини та статтю, за якою звільнили дівчину. Версія Валерії неофіційна, а офіційна може бути зовсім іншою. Адже лише тому, що, за думкою керівництва, вона ганьбила заклад, звільнити неможливо, – говорить експерт.

Юрист Адвокатського об'єднання GRACERS Сергій Савинський запевняє, що у випадку, якщо підстава звільнення – відео, яка має приватний характер, то це очевидно незаконні дії з боку керівництва лікарні та незаконне звільнення.

Що варто робити, аби захистити свої права

Адвокат Ростислав Кравець говорить, що в даній ситуації треба розбиратися, на що керівництво посилається в наказі про звільнення, а саме — на яку статтю, адже дівчину не могли звільнити просто так або з тієї причини, яку вона назвала у відео. Вже після цього Валерія має сама приймати рішення, оскаржувати ці дії в суді чи ні.

За словами Сергія Савинського, якщо колишня фельдшерка все-таки вирішить дати хід цій справі, то для початку їй треба звернутися до суду, визнати наказ про звільнення незаконним та скасувати його. Якщо ж вона виграє справу, то керівництво має поновини Валерію на посаді, а також виплатити зарплату за час вимушеного прогулу.

Як реагують на скандал українці

У мережі люди підтримали дівчину та засудили її керівників за такі дії.

"Ну а потім кажуть, чому всі молоді спеціалісти виїхали з країни! Тому що ніхто не цінить важку працю".

"Це ще лікарі за радянських часів. Дорогу прогресивній молоді!".

"Дзвінок звучав, як: "Добрий вечір із совка"".

"У нас і так з медициною повна ср*ка, а вони ще й людей звільняють. Наче на ті зарплати та умови черга величезна стоїть".

Раніше ми вже писали про те, чи варто заходити у TikTok українському бізнесу. Також ви можете почитати про заборону TikTok у США, а саме що це означає для підприємців, які будували бізнес в Інтернеті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.