Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Резюме без відповіді: чому рекрутери не завжди дають зворотний зв'язок кандидатам

Розповідаємо, чому кандидатам на посади не завжди можуть відповідати рекрутери щодо працевлаштування

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

HR-спеціалісти можуть не відповісти на резюме

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Під час пошуку роботи багато кандидатів стикаються з тим, що рекрутери можуть не відповісти на їх резюме, якщо вони не підходять для тієї чи іншої роботи. Насправді не всі HR-спеціалісти повідомляють кандидатів, що вони не пройшли первісний етап співбесіди.

Про це йдеться в результатах опитування на кадровому порталі Work.ua.

Згідно з даними, лише 26% рекрутерів завжди дають детальний зворотний зв'язок, 28% спеціалістів просто повідомляють про відмову. Однак тих рекрутерів, які взагалі не комунікують з кандидатами, також чимало – 46%.

Чому рекрутери можуть не відповідати кандидатам

Окрім випадків, коли кандидата не ухвалили на посаду, HR-спеціалісти можуть також не відповідати з певних інших причин, тому не завжди потрібно сприймати таке "затишшя", як остаточну відмову.

Є кілька основних причин, чому кандидати не отримують відповіді щодо працевлаштування:

  • роботодавець не ухвалив остаточне рішення. Річ у тім, що в певних компаніях керівництво не одразу призначають людину на посаду, як правило, розгляд резюме може тривати протягом 1-2 тижнів;
  • лист із відповіддю потрапив до папки "Спам". Після того як кандидат відгукнувся на резюме, варто періодично перевіряти цю папку та переконатися, що в месенджерах налаштована функція отримування повідомлень з незнайомих номерів;
  • завжди перевіряйте себе перед тим, як надіслати резюме на розгляд до компанії, адже, якщо в номері телефону чи електронній пошті буде допущена помилка, то рекрутери не зможуть з вами зв’язатися;
  • не виконані умови, які вказані в описі вакансії. У такому разі потрібно ще раз перевірити, чи підходять ваші навички для виконання тих чи інших обов’язків.

Однак, не завжди рекрутери мають повідомляти причини відмови. Наприклад, іноді отримане резюме зовсім не відповідає вимогам вакансії, або в тексті резюме допущені критичні помилки тощо. Тобто, у такому випадку рекрутери не зобов’язані пояснювати кандидатам, чому саме їм відмовили.

Чи варто самостійно звертатися до рекрутера за зворотним зв’язком

Так, насправді звернутися до HR-спеціаліста за фідбеком ніхто не забороняє. Якщо робочі контакти рекрутера вказані в описі вакансії, то кандидати, які відгукнулися на цю посаду, можуть зв’язатися з представниками компанії, аби отримати остаточну відповідь.

Загалом, є кілька лайфхаків, які підвищують шанси на отримання відповіді від рекрутера:

  • переконайтеся, що ви відповідаєте вимогам даної вакансії;
  • уважно прочитайте умови для призначення співбесіди, можливо, до резюме потрібно додати супровідний лист чи портфоліо;
  • відправляючи резюме, вкажіть, що хотіли б отримати зворотний звʼязок від HR-спеціаліста у разі ухваленні будь-якого рішення.

Чому роботодавці відмовляють після співбесіди

Під час проведення співбесіди роботодавці оцінюють фахові здібності кандидата, вміння підтримувати бесіду та чітко оцінювати свою працю. Однак іноді трапляється, що роботодавці залишаються незадоволеними після проведення розмови з кандидатами, тому й відмовляють їм у працевлаштуванні.

Детальніше про те, які бувають причини відмови, читайте в нашому матеріалі.

Раніше ми розповідали, які фрази свідчать про те, що співбесіда не вдалася. Також ми писали, як успішно пройти співбесіду в Zoom.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.