Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ви нам не підходите: чому роботодавці відмовляють після співбесіди

Одна з проблем може полягати у тому, що вашої кваліфікації недостатньо або навіть забагато

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Роботодавці продовжують шукати нових працівників у 2023 році

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Досить часто роботодавці можуть просто відмовити вам фразою: "Ви нам не підходите". Однак за нею може ховатися безліч причин, чому саме вас не взяли на роботу. Є найбільш поширені причини відмов.

Про це пише Work.ua.

Резюме не відповідає реальності

Його треба писати досить прискіпливо, якщо ви хочете отримати роботу мрії. Відкрийте всі свої таланти та пропишіть, що ви можете. Однак не варто брехати, адже навіть невелике перебільшення своїх можливостей може бути розкритим, а отже враження про вас одразу зіпсується. Краще більше розповідайте про свої успіхи.

Часта зміна роботи

Це, дійсно, може досить сильно насторожити вашого нового начальника.У нього виникнуть думки, що якщо ви не затримались довго на попередньому місці, то і звідси підете так само швидко.

Якщо у вас таке було, то краще одразу про це вказати в резюме та логічно обґрунтувати, чому так сталось. Але в таких випадках краще якомога більше акцентувати на своїх сильних сторонах, адже набагато важливіше, чого компанія досягла завдяки вам, а не те, скільки ви там були.

Вашої кваліфікації недостатньо або забагато

Якщо ви хочете отримати престижну та високооплачувану роботу, однак у вас взагалі немає досвіду та вмінь, і ви не змогли переконати роботодавця, то не дивуйтеся, якщо вас не візьмуть на це місце.

Однак зверніть увагу, що надкваліфікація так само може бути проблемою під час працевлаштування. Скоріш за все, у вас буде швидке професійне вигорання, адже просто не вистачить часу на самореалізацію в чомусь іншому.

Попросили мало або багато грошей

Оплата вашої праці – досить гостре питання. Якщо ви будете просити високу зарплату при низькому професійному рівні, то чекайте відмови. Однак може бути й інша ситуація. Коли хорошого працівника влаштовує низька зарплата, то це теж може насторожити вашого майбутнього начальника. Так само як і те, що ви не знаєте, скільки хочете отримати.

Яких фахівців може замінити ШІ

Ми раніше розповідали, що зникнути з ринку праціможуть одразу 10 професій. Всі вони побудовані на створенні, аналізі, компіляції, обробці інформації тощо. Виходить, що майже 300 млн людей можуть втратити роботу через генеративний ШІ.

Загалом йдеться про:

  • роботу в ЗМІ (журналісти, редактори, СЕО);
  • технічні спеціальності (програмісти, кодери, аналітики даних, інженери-програмісти);
  • маркетологів;
  • роботу галузі юриспруденції (помічники юристів, параюристи);
  • фінансові вакансії (консультанти та аналітики);
  • трейдерів;
  • викладачів;
  • бухгалтерів;
  • графічних дизайнерів;
  • спеціалістів служби підтримки.

Також сайт Pro Гроші розповідав, чи збільшуються зарплати українців на фоні війни та що відбувається на ринку праці в Україні. Крім того, ми писали, коли в Україні вперше під час війни підвищили зарплату.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.