Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Час складати резюме? Як оцінити, чи хороша у вас робота

Для того, щоб розвинути гордість за власну роботу, потрібно уявляти тих людей, яким завдяки вам жити стає легше

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні продовжує працювати ринок праці

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Люди різного віку та з різними доходами хоча б раз питали себе про те, чи правильно вони обрали місце роботи. Та перевірити себе ви можете, відповівши лише на кілька питань.

Про це пише work.ua.

Це робота чи кар'єра?

Робота — те, що ми робимо заради отримання грошей на життя. Її втрата обертається єдиною проблемою – відсутністю фінансів.

Кар'єра ж це те, що розвиває людину як професіонала, що пропонує їй перспективи для зростання в організації та на ринку.

Робота може бути корисною у студентський час, адже тоді єдина мета здебільшого – отримати гроші, а ось фахівець, який думає про своє майбутнє, повинен обирати кар'єрний шлях.

Чи відчуваєте ви пристрасть?

Найбільші щасливці перетворюють на роботу власне хобі. Проте складно припустити, що хтось із дитинства захоплюється аналізом страхових ризиків чи інвестиційним банкінгом.

Та навіть тут зустрічаються професіонали, які зазнають пристрасті щодо того, чим займаються.

Чи горді ви тим, що робите?

Для того, щоб розвинути гордість за власну роботу, потрібно уявляти тих людей, яким завдяки вам жити стає легше і приємніше.

Як ця робота вплине на резюме?

Ви одразу повинні розуміти, що подумає людина про вас, коли буде читати резюме й побачить дану роботу у вашому переліку з досвідом.

Чи розвинула список контактів ваша робота?

Однією з основних цінностей фахівця були й залишаються налагоджені зв'язки з тими, хто може бути корисним. Адже все це можна буде використати й після звільнення з роботи.

Які професії можуть зникнути через штучний інтелект

Ми вже писали про те, що під загрозою зникнення 10 професій, побудованих на створенні, аналізі, компіляції, обробці інформації. Йдеться про:

  • роботу в ЗМІ (журналісти, редактори, СЕО);
  • технічні спеціальності (програмісти, кодери, аналітики даних, інженери-програмісти);
  • маркетологів;
  • роботу галузі юриспруденції (помічники юристів, параюристи);
  • фінансові вакансії (консультанти та аналітики);
  • трейдерів;
  • викладачів;
  • бухгалтерів;
  • графічних дизайнерів;
  • спеціалістів служби підтримки.

Але експерти запевняють, якщо використовувати нейромережу як помічника, а не повноцінний замінник людини, то можна значно підвищити рівень роботи та уникати помилок. Більше читайте в нашому матеріалі тут.

Раніше стало відомо, чи змінилися зарплати депутатів під час війни. Ще ми розповідали, скільки отримують вчителі та директори в Україні.

Також сайт Pro Гроші писав, що ChatGPT розповів про квартиру, на якій ви точно зможете заробити. Ми повідомляли й про те, що відповів штучний інтелект ChatGPT на питання про гроші, долар, інвестиції та крипту.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.