Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Неочікувана професія – хто отримує найбільшу зарплату у сфері обслуговування

Український ринок праці відчуває чималий дефіцит хороших кадрів з початку повномасштабного вторгнення

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Не всі сфери обслуговування пропонують велику зарплату

Фото: УНІАН, pexels. Колаж: Pro Гроші

Сфера послуг досить різноманітна. Тут собі роботу зможе знайти точно кожен. Також відрізняється і середня зарплата. Тому ви можете обрати ту спеціальність, яка вам підійде найбільше.

Про це свідчать дані work.ua.

У кого найбільша зарплата

Найбільший заробіток у сфері обслуговування має інженер з гарантії. В середньому представники цієї професії мають 27 500 гривень кожного місяця. До обов'язків спеціаліста входить організація роботи з гарантійного обслуговування, ремонту та профілактики проданих компанією машин, приладів, інструментів та іншого обладнання.

Також треба збирати й систематизувати інформацію про всі дефекти, які виявляються в гарантійний період.

У кого найменша зарплата

Менше всього грошей отримують прибиральниці. Згідно зі статистикою представники цієї професії мають лише 8 тисяч гривень в місяць.

Топ-5 популярних професій у 2023 році

Раніше ми вже писали, що повномасштабне вторгнення внесло немало корективів в життя людей та країни. А тому змінилися пріоритети й на ринку праці. Наприклад, деякі професії стали більш популярними, а деякі, навпаки, втратять свій попит. Також ринок відчуває дефіцит кадрів. Ми й раніше мали таку проблему, що наші спеціалісти покидали рідну країну та працювали за кордоном. Але з початку повномасштабного вторгнення ця проблема стала ще гострішою та відчутнішою.

Професійні військові – через напад РФ тепер усім стало зрозуміло, що без армії завжди загрожуватиме країні небезпека нападу від сусідів.

Медики – лікарі (особливо кардіологи, реаніматологи, хірурги), медсестри, з добрими знаннями та досвідом будуть потрібні країні. Їхня зарплата значно підвищиться.

Психологи – багатьом людям, які пережили жахи війни, ще тривалий час знадобиться допомога психологів та психотерапевтів.

Будівельники – найбільш потрібними будуть усі будівельні спеціальності для відновлення України після війни, а це точно не на один рік. Інженери, проєктувальники, архітектори, дизайнери, а також представники робочих спеціальностей (маляри, тинькарі, лицювальники) завжди знайдуть собі роботу в Україні майбутнього.

Логісти – вони матимуть чималий попит, адже треба буде постачати продукцію, необхідні матеріали для будівництва, ремонту, відновлення інфраструктури, продовольчого забезпечення країни. А для цього потрібна хороша логістична система.

Раніше ми вам вже розповідали про те, які українські фахівці будуть найбільш затребувані в Польщі у 2023 році. А ще вас може зацікавити інформація про те, за що можна отримати покарання на роботі. Раніше сайт Pro Гроші писав про топ-15 вакансій майбутнього.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.