Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Новий вид штрафу в Україні: за що можна отримати покарання на роботі

Адміністративну відповідальність можуть понести не лише працівники, а й роботодавці

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні з'явиться новий вид штрафів

Фото: Pexels, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

В Україні вже у 2023 році почнуть штрафувати за мобінг – цькування та приниження працівників на роботі.

Про це йдеться у законі № 2806-ІХ, який набрав чинності 23 грудня.

Тепер Кодекс про адміністративні правопорушення доповнений статтею 173−5. У ньому визначені штрафи за травлю працівника у таких розмірах:

  • від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 850 до 1700 гривень) або громадські роботи на строк від 20 до 30 годин для громадян, які цькують своїх колег;
  • від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 3600 гривень) або громадські роботи на строк від 30 до 40 годин для ФОПів, які використовують найману працю, а також для посадових осіб.

Якщо ж мобінг вчинений групою осіб або людиною, яку протягом останнього року вже штрафували за таке ж порушення, тоді доведеться заплатити вдвідчі більший штраф:

  • від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 1700 до 3600 гривень) – для працівника;
  • від двохсот до чотирьохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 3600 до 6800 гривень) – для роботодавця.

Кабінет Міністрів України протягом трьох місяців з дня набрання чинності даним законом повинен буде привести свої нормативно-правові акти у відповідність, а також забезпечити приведення міністерствами, іншими центральними органами виконавчої влади їх нормативно-правових актів у відповідність із цим законом.

Що таке мобінг?

Цей термін почали використовувати, щоб позначити недоброзичливі ворожі відносини між людьми у робочих колективах.

Іншими словами, мобінг – це психологічний терор, переважно груповий, який проявляється у цькуванні працівників з боку колег, підлеглих або керівництва. Таке цькування включає в себе постійні негативні висловлювання на адресу працівника, його соціальну ізоляцію всередині організації, або ж поширення образливих пліток.

Раніше ми писали про те, як зміниться ринок праці у 2023 році. Також ми пояснювали, коли варто встати й піти зі співбесіди.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.