Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не гайте час – як знайти роботу мрії прямо зараз

Ви маєте готуватися до співбесіди та бути постійно на звʼязку

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Використовуйте всі канали пошуку роботи

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Знайти нове місце роботи сьогодні можна, однак саме роботу мрії — не так просто. Експерти стверджують, що для цього варто дотримуватися кількох правил.

Про це сайту Pro Гроші розповіла експертка ринку праці Валентина Бардадим.

Топ порад для людей, які шукають роботу мрії

  • У вас мають бути чіткі мотивація та розуміння, де і ким ви хочете працювати.
  • Резюме – це ваша візитівка та дорогоцінна перепустка на співбесіду. Воно повинно бути змістовне, а також професійно і візуально наповнене.
  • Не забувайте про супровідний лист, рекомендації, адекватні сторінки в соцмережах та на професійних онлайн-майданчиках.
  • Залучайте всі можливі канали пошуку роботи.
  • Готуйтесь до співбесіди та будьте постійно на звʼязку.

Чому роботодавці уникають переселенців

Раніше ми вже писали, що на ринку праці є різні настрої. Деякі роботодавці насторожено ставляться до кандидатів — ВПО, а дехто, навпаки, хоче працевлаштувати саме такого шукача.

Причиною першого варіанту стало те, що є ще невпевнені у місці проживання кандидати. Також є шукачі, які й до періоду повномасштабної війни були безвідповідальними працівниками. Останні своїми діями змусили працедавців упереджено ставитися й до інших кандидатів-переселенців.

Також у період весни-осені 2022 року більшість людей насправді не знали, чи лишаться довго на одному місці. Вони вивчали міста, в яких можуть зупинитися, стабілізуватися.

Виходило, що деякі роботодавці ризикували, адже хотіли допомогти та працевлаштувати людину. А кандидат, пропрацювавши 1-2 місяці, звільнявся, бо змушений був переміщатися або в інше місто, або виїжджати за кордон.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації ви можете прочитати у нашому матеріалі.

Чому люди роками не змінюють роботу

Також ми вже пояснювали, чому люди не змінюють досить довго місце роботи. Все це відбувається не лише через гроші, адже сьогодні людям важливі не тільки матеріальні цінності.

Наприклад, дехто має страх невідомості та змін. Нас завжди лякає щось нове:

  • незнайомий офіс;
  • нові обов’язки;
  • чужий колектив;
  • непривітний директор.

Саме ці наші страхи не дозволяють йти назустріч новим можливостям. Ба більше, вони змушують сотні тисяч людей щодня йти на нелюбу роботу, аби тільки не довелося зустрітися віч-на-віч з їхнім "монстром".

Детальніше про те, чому люди не хочуть змінювати роботу, читайте тут.

Раніше сайт Pro Гроші вже розповідав про те, що суттєво зміниться у працевлаштуванні українців в Ізраїлі у 2023 році. Також ми писали, у чому роботодавцю треба бути обачнішим й за що він може отримати 8 років тюрми.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.