Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Буду страждати, але залишусь – чому люди роками не змінюють роботу

Більшість людей бояться опинитись біля розбитого корита, коли настає період невизначеності

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Зміна роботи – стрес для мозку

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Чимало фахівців працюють в одному місці роками. Все це відбувається не лише через гроші, адже сьогодні людям важливі не тільки матеріальні цінності.

Про це сайту Pro Гроші розповіла експертка з ринку праці Валентина Бардадим.

Можна виділити декілька пунктів, що спонукають працівників продовжувати працювати на одного роботодавця, навіть якщо робота не зовсім влаштовує.

Почуття значущості або розуміння своєї ролі в компанії та на конкретній посаді. Коли працівник усвідомлює, що він не просто "гвинтик у великій системі", а що його робота — важлива, вона впливає на успіх усієї команди та компанії загалом.

Гарний колектив та наявність однодумців серед колег. Команда однодумців, що розділяють цінності співробітника. Ті, з ким цікаво не просто працювати, вирішувати складні та не дуже завдання, та й проводити час поза роботою.

Можливість навчатися, проходити курси та підвищувати кваліфікацію коштом компанії.

Можна працювати комфортно. Можливість працювати віддалено, гібридний графік або зручна локація офісу від дому.

Наявність в компанії додаткових "плюшок", соціальний пакет, бонуси.

Страх щодо відсутності іншої роботи. Можливості для роботи й заробітку існують, треба тільки уважно озирнутися. Не буває так, щоб роботи не було.

З психологічної точки зору зміна роботи – це завжди стрес для мозку. Страх змін та банальна звичка підсвідомо не дозволяють покинути насиджене місце і крокувати назустріч успішному майбутньому, – говорить експертка.

Страх невизначеності. Більшість людей бояться опинитися біля розбитого корита, коли настає період невизначеності. Начитавшись сумних статистик по безробіттю в Україні, може скластися думка, що нову роботу взагалі не можливо знайти.

Страх невідомості та змін. Нас завжди лякає щось невідоме чи нове. Незнайомий офіс, нові обов’язки, чужий колектив та непривітний директор – не дозволяють йти назустріч новим можливостям. Саме цей страх змушує сотні тисяч людей щодня йти на нелюбу роботу, аби тільки не довелося зустрітися віч-на-віч з їхнім "монстром".

Страх розчарувати керівництво. Під час переходу на нову роботу ми боїмося, що можемо розчарувати не лише свого теперішнього начальника, але й майбутнього.

Звичка. Наш мозок досить лінивий і прагне усього знайомого і звичного, адже так він витрачає менше енергії. Ви вже знаєте все, вам подобається розташування офісу і вид з вікна. Але, коли вам треба все змінити, то ви можете відчути деякий дискомфорт, а мозок цього не любить.

Раніше ми розповідали, що суттєво зміниться у працевлаштуванні українців в Ізраїлі у 2023 році. Також ми писали, за що роботодавець може отримати 8 років тюрми.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.