Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Горіть та не перегоряйте – як ефективно працювати під час війни

Якщо ви розумієте, що самостійно не впораєтеся з проблемою, то не бійтеся попросити про допомогу

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Розподіляйте навантаження правильно

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Емоційне та фізичне виснаження, відсутність мотивації, посилення тривожності, дратівливості, апатія – це ознаки професійного вигорання. Ваше негативне сприйняття може переноситися і на колег та всіх, із ким необхідно комунікувати протягом дня. Навіть вдома, у вільний час, вигорання може не полишати працівника.

Про це пише work.ua.

Намагайтесь не розчинятися в робочих проблемах

Українці — трудоголіки. Ми занурюємося занадто глибоко в робочі проблеми й це нас може поглинути. Проте це може швидко призвести до вигорання. Варто завжди розділяти роботу та життя, наприклад:

  • отримуйте новини тільки в чітко фіксований час;

  • установіть ліміт часу на обговорення проблем з колегами на роботі;

  • не розпорошуйте власний ресурс.

Розставте справи за пріоритетністю

Зараз велика кількість непередбачуваних подій постійно відвертає увагу на себе. На все потрібно відреагувати якомога швидше. Однак, аби швидко не перегоріти, визначте пріоритетність справ – що можна зробити зараз, а що перенести на потім.

​​Розподіляйте навантаження відповідно до власних біоритмів

Кожна людина має власні біологічні ритми. Саме тому залежно від часу доби в нас змінюється самопочуття та рівень продуктивності. Якщо ваш мозок готовий працювати більше в першій половині дня — намагайтеся в цей час максимально зосередитись на роботі.

Є традиційна класифікація хронотипів:

  • "жайворонок" (активний вранці);

  • "голуб" (активний вдень);

  • "сова" (активний ввечері).

Не бійтеся психотерапевтів

Якщо ви розумієте, що самостійно не впораєтеся з вигоранням та тиском, не бійтеся просити про допомогу спеціалістів. Це значно пришвидшить відновлення психологічного здоров’я, а також матиме позитивний вплив на вашу роботу.

Чи законно штрафувати працівників

Будь-які види стягнень мають бути прописані у трудовому договорі. Адже, влаштувавшись на роботу, людина має розуміти, яке покарання вона понесе у разі порушення трудової дисципліни. Стягнення можуть бути як грошові, так і адміністративні.

До адміністративних (дисциплінарних) порушень можна віднести навіть запізнення на роботу або з обідньої перерви. Щодо грошових стягнень, це може бути позбавлення премії, надбавок, виплат. За порушення трудової дисципліни працівника навіть може бути звільнено.

Які вакансії пропонують пенсіонерам

У сфері обслуговування пенсіонерам пропонують найбільше вакансій, серед яких:

  • прибиральник;
  • швачка;
  • помічник по домогосподарству;
  • хатня робітниця тощо.

Влаштувавшись у сферу обслуговування, пенсіонери можуть отримувати від 5 000 до 20 000 гривень в залежності від вакансії.

Раніше ми розповідали, чи може працівник оскаржити рішення про грошове стягнення. Також ми писали, чому українцям можуть не надати відпустку.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.