Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Пенсіонери в Україні можуть заробляти до 60 000 гривень: яку роботу пропонують

Розповідаємо, яку роботу пропонують пенсіонерам в Україні та скільки вони можуть заробляти

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Де можуть працювати пенсіонери

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Україні багато пенсіонерів продовжують працювати після виходу на відпочинок — хтось залишається на попередньому місці роботи, а хтось шукає нове.

За допомогою кадрового порталу Work.ua розповідаємо, які вакансії пропонують пенсіонерам в Україні.

На яку роботу можуть влаштуватися пенсіонери

Найбільше вакансій пенсіонерам пропонують у сфері обслуговування. В цій сфері можна знайти різні пропозиції – прибиральник, швачка, помічник по домогосподарству, хатня робітниця тощо. Влаштувавшись у сферу обслуговування, пенсіонери можуть отримувати від 5 000 до 20 000 гривень в залежності від вакансії.

Скрин: Work.ua
Скрин: Work.ua
Скрин: Work.ua

Скрин: Work.ua

Скрин: Work.ua

Скрин: Work.ua

Також українцям на пенсії пропонують вакансії у сфері виробництва. Зазвичай це робочі вакансії, такі як токар, енергетик, оператор станка. Однак в цій сфері дуже важливо мати досвід роботи. Пенсіонери в цій сфері можуть отримувати зарплату від 8 500 до 30 000 гривень.

Скрин: Work.ua
Скрин: Work.ua
Скрин: Work.ua

Скрин: Work.ua

Скрин: Work.ua

Скрин: Work.ua

Якщо у пенсіонера є досвід роботи водієм, то він без проблем зможе влаштуватися на роботу навіть після виходу на відпочинок. Водій таксі, водій-міжнародник, водій-кур'єр – такі вакансії пропонують пенсіонерам з заробітною платою від 10 000 до 60 000 гривень.

Скрин: Work.ua
Скрин: Work.ua
Скрин: Work.ua

Скрин: Work.ua

Скрин: Work.ua

Скрин: Work.ua

Також пенсіонери можуть знайти роботу в інших галузях, наприклад, будівництво, освіта, продажі. Тож, якщо після виходу на відпочинок українці ще хочуть продовжити працювати, можна знайти підхожу для себе вакансію.

Які знижки можуть отримати пенсіонери в Україні

Раніше ми розповідали, що зазвичай у пенсіонерів невеликі виплати й вони багато чого не можуть собі дозволити. Тому багато підприємців розробили низку знижок на свої послуги для пенсіонерів.

Наприклад, в аптеках людям похилого віку пропонують знижки, щоб вони мали змогу купувати необхідні ліки. Також в Україні можуть зробити знижку на послуги будь-яких спеціалістів, наприклад, сантехніка або електрика.

Ще пенсіонери можуть отримати знижки навіть на продукти, деякі супермаркети проводять акції, й таким чином люди похилого можуть економити. Санаторії також пропонують різні знижки для пенсіонерів, щоб вони могли розслабитися та відпочити.

Також ми писали, коли все ж таки відбудеться індексація пенсій та як українці можуть збільшити розмір пенсійних виплат.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.