Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зима вже "на носі" – що варто обов'язково зробити перед початком опалювального сезону

Експерти детально розповіли українцям, як підготувати оселю до холодної зими, аби менше витрачати тепла та не мерзнути

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

До нового опалювального сезону варто готуватись вже зараз

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

До нового опалювального сезону варто почати готуватися вже зараз. Експерти кажуть, що цього року знову вимикатимуть світло, тому людям варто заздалегідь підготувати резервні пристрої живлення. Також дуже важливо подбати про те, щоб оселя була готова до холодів.

У компанії Yasno дали прості поради, які допоможуть зменшити втрати тепла.

Перевірте двері та вікна

Якщо при перевірці вікон та дверей виявили щілини, то встановіть гумові ущільнювачі, відрегулюйте фурнітуру та притягувач. Цими простими діями ви усунете протяги, тепле повітря не тікатиме на вулицю, а холодне – не потраплятиме у приміщення.

Грамотно розташуйте меблі

Ліжка, дивани та крісла поставте якомога далі від зовнішніх стін. Так у зонах відпочинку буде триматись більш комфортна температура без додаткового обігріву. Також треба подбати, щоб батареї не були заставлені меблями, інакше вони нагріватимуть їх, а не повітря.

Підготуйте батареї

Ретельно вимийте батареї від пилу та встановіть позаду них екрани з фольги. Це збільшить тепловіддачу на 20%. Також важливо, щоб штори не заступали батареї. Якщо вони задовгі, то можна їх просто підіймати, щоб максимально відкрити нагрівальну частину.

Купіть обігрівачі

Варто завчасно подбати про додаткові засоби обігріву на той випадок, якщо не буде центрального опалення. Перед купівлею обігрівача, враховуйте особливості приміщення, принцип дії та споживання електроенергії.

Якщо вмикати електрообігрівач щодня по 6 годин протягом місяця, то споживання керамічного, конвекторного чи інфрачервоного складе 90-270 кВт/год, масляного 270-450 кВт/год, тепловентилятора – 360-720 кВт/год.

Обігрівати приміщення можна і кондиціонером. Для цього перевірте його стан та температурний режим, за яким він може працювати у холодний період.

Перевірте проводку

При збільшенні навантаження на мережу може вийти з ладу проводка. Тому перевірте її справність, а також чи придатні до роботи розетки та енергоприлади. Для цього краще заздалегідь скористатися послугами спеціаліста.

Утепліть під’їзд

Мешканцям багатоповерхівок також подбати про утеплення під’їзду. Слід перевірити щільність закриття вікон та дверей. Доцільно й перевірити підвал та дах, щоб упевнитися у цілісності покриття та утепленні трубопроводів.

Подбайте про резервне джерело живлення

Скоріш за все цього опалювального сезону знову вимикатимуть світло. У таких випадках знадобляться зарядні станції. На відміну від генераторів вони не виробляють електроенергії, а накопичують її. Зарядивши такі пристрої від звичайної розетки, під час знеструмлення ними можна живити електроприлади.

Що відбувається з видобутком газу в Україні

Раніше ми вже розповідали про те, що Україна активно готується до опалювального сезону, продовжуючи заповнювати підземні сховища газом. За даними міністра енергетики Германа Галущенка, на 22 серпня вже закачано понад 13 мільярдів кубічних метрів газу.

Однак збільшення навантаження на газовидобувні та газорозподільні підприємства очікується з наближенням зими через збільшене використання газу для виробництва електроенергії та ускладнення логістичних маршрутів.

Раніше ми повідомляли, що українцям відверто розповіли про блекаут взимку. Також ми писали, скільки газу вдалось накопичити в сховищах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.