Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зеленський екстрено звернувся до українців через обстріли РФ – що повідомив

Президент підтвердив складну ситуацію навколо енергетичних об'єктів на території країни

Колаж: Pro Гроші

Зеленський відреагував на обстріли РФ

Колаж: Pro Гроші

Президент України Володимир Зеленський звернувся до українців через масовані ракетні удари ввечері 15 листопада.

Відеозвернення він опублікував в своєму Telegram.

Зеленський повідомив, що по Україні окупанти вже випустили 85 ракет і обстріли можуть продовжитися.

"85 ракетних ударів випущено по Україні. Більшість по енергетичній інфраструктурі. Зрозуміло, чого хоче ворог. Він свого не доб'ється. Ще попереду може бути біля 20 ударів. Тож будьте в укриттях ще деякий час", – зазначив президент.

Водночас, він пообіцяв, що всі пошкодження енергетичних об'єктів будуть полагоджені.

"Знаю, що удари відключили нашу енергетику у багатьох містах нашої держави. Ми працюємо, все відновимо, все переживемо", – наголосив Зеленський.

В ОП ситуацію назвали "критичною"

Заступник глави Офісу президента Кирило Тимошенко повідомив, що російські терористи завдали чергового спланованого удару по об’єктах енергетичної інфраструктури.

"Ситуація критична. Найбільше влучань зафіксовано в центрі та на півночі країни. В столиці ситуація вкрай важка, вводяться спеціальні графіки аварійних відключень. Укренерго вимушені розпочати екстрені відключення світла для збалансування енергосистеми та уникнення аварій на обладнанні", – написав він.

Графіки стабілізаційних відключень наразі не діють.

В Укренерго повідомили, де були прильоти

За даними енергетиків, "прильоти" зафіксовані в усіх регіонах країни. Наразі енергетики встановити масштаби пошкоджень неможливо, адже атака ще триває.

"Рашисти знову намагаються вимкнути світло в країні. Під час нової масштабної ракетної атаки пошкоджені об’єкти енергетичної інфраструктури. Атака ще триває, ми не можемо поки що назвати повні масштаби пошкоджень, є "прильоти" в нашу інфраструктуру в усіх регіонах країни", – повідомили в Укренерго.

Водночас, найскладніша ситуація в північних та центральних областях.

"В зв’язку з цим там вводяться в повному обсязі аварійні відключення всіх категорій споживачів. В місті Київ запроваджено спеціальні графіки аварійних відключень", – попередили у компанії.

Раніше ми писали, що через масовані ракетні удари можуть виникнути проблеми зі зв'язком. Також Укрзалізниця попередила про затримку потягів через обстріли РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.