Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Віялові відключення світла: які області залишаться без електрики 22 жовтня

Масштаб ранкових ракетних ударів по Україні 22 жовтня можна порівняти з руйнуваннями 10-12 жовтня

Фото: Фокус. Колаж: Pro Гроші

Українцям доведеться змиритися: заплановано нові віялові відключення електрики

Фото: Фокус. Колаж: Pro Гроші

Вранці 22 жовтня російським агресором була здійснена чергова масована ракетна атака по всій території України. Внаслідок обстрілів постраждали об'єкти енергетики та критичної інфраструктури у різних областях. Через це заплановано віялові відключення електрики.

Деталі повідомляє ДТЕК "Київські електромережі".

Щоб відновити енергетичну мережу, доведеться застосувати віялові відключення світла в деяких регіонах. Аби усунути дисбаланс в енергосистемі, НЕК "Укренерго" попереджає про потенційну відсутність електрики у будинках українців. Обіцяють, що відключення будуть тривати не більше чотирьох годин. Проте, в залежності від міста та загальної ситуації у регіоні, вони можуть повторюватися частіше.

Через пошкодження ракетами віялові відключення плануються у Київській, Черкаській, Дніпропетровській, Чернігівській, Сумській, Житомирській, Запорізькій та Кіровоградській областях.

Дізнатися орієнтовний перелік вулиць, де при потребі обмежать електропостачання, можна за посиланням. Також там вказано черговість часових проміжків і періодичність між адресами, які відключать від загальної мережі.

Щоб дізнатися, чи будуть у вашому будинку здійснювати віялові відключення, потрібно вказати номер вулиці та будинку, у якому проживаєте. Якщо не знайшли у списку вказану адресу, швидше за все, вона не потрапила до черги.

Наслідки масового ракетного обстрілу 22 жовтня

Росія вкотре випустила по території України чергу ракет, деякі не вдалося збити нашій системі ППО. Вони влучили в об'єкти енергетичної інфраструктури. Внаслідок цього зникло світло у деяких областях України, наприклад, в Хмельницький області, де без електрики залишився весь обласний центр.

Також ракета влучила в об'єкт енергетики у Луцьку, в частині міста зникло світло. Прильоти є у Рівненській та Одеській областях, хоча електрика там не зникала. Укренерго оцінює результати ранкової атаки так, що їх можна по масштабу руйнувань порівняти з обстрілом 10-12 жовтня чи навіть гірше.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що робитимуть українці, якщо зимою не буде світла та тепла. Також ми повідомляли, що українців чекає нове відключення світла.

Більше про віялові відключення в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.