Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Витоки газу з "Північного потоку-2": російські газопроводи можуть бути зіпсовані назавжди

Західні країни називають те, що сталося актом саботажу з боку Росії, адже одна з теорій, що водолази могли закласти вибухівку у труби

Колаж: Pro Гроші

26 вересня майже одночасно сталися аварії із падінням тиску на обох "Північних потоках"

Колаж: Pro Гроші

На трубопроводі "Північний потік-2" берегова охорона Швеції виявила четвертий витік газу в морі. Два з чотирьох пробоїв знаходиться в економічній зоні Швеції. ЄС підозрює, що за витіканням газу стоїть саботаж і пообіцяв "жорстку" відповідь на будь-яке навмисне порушення його енергетичної інфраструктури.

Про це пише видання Reuters.

Жоден із трубопроводів не використовувався під час ймовірних вибухів. Вони були заповнені газом, який викидався до Балтійського моря з моменту прориву. Також відомо, що четвертий витік стався на газопроводі "Північний потік-2" досить близько від більшої дірки, яку виявили у сусідньому "Північному потоці-1".

Три труби російського газопроводу "Північний потік" і не введений в експлуатацію "Північний потік-2" можуть залишитися назавжди непридатними для використання після витоків газу в Балтійському морі. Західні країни називають те, що сталося актом саботажу з боку РФ.

Одна з теорій, що водолази могли закласти вибухівку в дві труби "Північного потоку" і одну з двох труб газопроводу "Північного потоку-2", який не працює.

Що сталося з газопроводами?

У понеділок, 26 вересня, майже одночасно сталися аварії із падінням тиску на обох "Північних потоках", які пролягають по морському дну.

Внаслідок падіння тиску утворилися витоки газу, також постійно фіксуються нові точки витоку.

Причини наразі невідомі, дехто вважає це проваленим обслуговуванням, а деякі європейські лідери переконані, що це російська диверсія.

Пізніше ЗМІ повідомили, що у понеділок та вівторок європейські спецслужби помітили кораблі підтримки ВМФ Росії поблизу від витоків у трубопроводах. Наразі невідомо, чи мають вони стосунок до підводних вибухів, цю інформацію також візьмуть до уваги під час слідства.

Раніше сайт Pro Гроші писав, який газопровід щойно відкрили у Польщі і розповідали, коли Європа зможе повністю замінити поставки блакитного палива з Російської Федерації.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.