Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Відновлення після падіння – як змінюються ціни на нафту

Ціни на нафту змінюються слабко й різноспрямовано після падіння напередодні

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Експерти прогнозують підвищення запасів нафти

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Ціни на нафту стабільні у четвер, 13 жовтня, після падіння за підсумками трьох сесій поспіль.

У центрі уваги трейдерів – доповідь Міністерства енергетики США про запаси енергоносіїв у країні за минулий тиждень, пише enkorr.

Так, експерти, яких опитала S&P Global Commodity Insights, прогнозують тижневе підвищення запасів нафти у Сполучених Штатах на 2,2 млн барелів, а також зниження резервів бензину (на 2,1 млн) і дистилятів (на 2,3 млн).

Дані Американського інституту нафти (API) свідчать про збільшення запасів нафти в США за минулий тиждень на 7,1 млн барелів після зниження на 1,77 млн барелів тижнем раніше.

Як пише видання, вартість грудневих ф'ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures на 8:10 за київським часом становить 92,5 долара за барель, що на 0,05% вище за ціну на закриття попередньої сесії.

Ціна ф'ючерсів на нафту WTI на листопад на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі опустилася на цей час на 0,1%, до 87,18 долара за барель.

Засновник Vanda Insights у Сінгапурі зазначав, що корекцію цін на нафту з перепроданих рівнів минулого тижня, ймовірно, завершено. Brent може знайти підтримку близько значення 90 доларів за барель.

Чому ціни на нафту знижуються

Минулої п'ятниці, 7 жовтня, ф’ючерси на нафту знизилися на тлі зміцнення долара. Це сталося перед опублікуванням ключових даних про робочі місця в США, хоча контрольні показники були спрямовані до тижневого зростання через рух ОПЕК+ щодо скорочення видобутку.

Зміцнення долара додало тиску на ціни на нафту на тлі заяв Федеральної резервної системи, які сигналізували про подальше агресивне посилення політики.

Також ми писали, що Міжнародний валютний фонд знизив прогноз середньої ціни на нафту у світі на 2022 рік.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.