Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Відключення світла 24 жовтня. В яких областях не буде електрики – список

Без електропостачання протягом дня можуть залишитися жителі семи регіонів

Колаж: Pro Гроші

В Україні знову будуть відключати світло

Колаж: Pro Гроші

Для підтримки стабільної роботи енергосистеми Диспетчерський центр Укренерго вимушений ввести тимчасове контрольоване обмеження споживання електроенергії в семи областях.

Про це повідомили в Укренерго.

Так, до відключення світла потрібно готуватися жителям Харківської, Полтавської та Сумської областей. При цьому найбільший обсяг обмеження буде застосовано в Києві та Київській, Чернігівській, Черкаській, Житомирській областях.

"Це допоможе знизити навантаження на електромережі та дасть енергетикам час для ремонту пошкодженого терористичними атаками обладнання", – пояснюють в Укренерго.

Українців просять тримати телефони зарядженими і передавати інформацію тим, хто не користується соцмережами. Тим, у кого світло залишається, нагадують: що ощадливе енергоспоживання може допомогти уникнути примусових відключень.

Чому українці не знаходять графік з адресами віялових відключень

Начальник Полтавської обласної військової адміністрації Дмитро Лунін зауважив, що останнім часом отримує чимало запитань від громадян стосовно графіків віялових відключень. Люди цікавляться, чому немає відкритих джерел з опублікованими даними стосовно часу та місця аварійного відключення. І дійсно, громадяни лише чують попередження про формування графіку, але не можуть зрозуміти, де його знайти, щоб перевірити, чи включили їхню адреса у графік.

Як зазначив Лунін, українці неправильно розуміють значення графіку аварійних відключень. Адже це не є стандартний у нашому розумінні список дат, міст, районів чи будинків. Це перелік ліній електропередач із зазначеною потужністю кожної з них.

Тобто, коли виникає необхідність зменшити обсяг навантаження на конкретній лінії, тоді її тимчасово вимикають. За його словами, не існує списку будинків, районів чи конкретних населених пунктів, де будуть обмежувати постачання світла.

Раніше ми писали про те, чи буде Україна імпортувати електроенергію з Європи. Також повідомлялося, що Зеленський поставив завдання оперативно створити мобільні пункти живлення для критичної інфраструктури міст, селищ і сіл.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.